Followers

Thursday, May 31, 2012

resepi: spaghetti

our dinner tonite...burppp..alhamdulillah...


@ spaghetti di rebus dan di toskan
@ 4 ulas bawang merah di hiris
@ 2 ulas bawang putih di hiris
@ 1 ulas bawang besar di potong dadu
@ 3 tangkai cili padi di tumbuk
@ 1/2 or 1 biji capsicum
@ daging di cincang halus
@ prego sauce
@ sedikit italian herbs - mix of thyme, rosemary, oregano, basil and etc.
@ secubit garam

1. Tumis bawang putih, bawang merah dan cili padi sehingga naik bau.
2. Masukkan sos prego, i beli botol yang besar, so i letak 1/2 botol..if botol kecik letak semua keyh..biar banyak kuahnyer baru best
3. Tambah sedikit air
4. Masukkan daging. 
5. Bila daging dah masak dan kuah pun mendidih, masukkan capsicum dan bawang besar. Kacau sehingga layu.
6. Tambahkan sedikit italian herbs dan secubit garam.
 7. Tuangkan ke atas spaghetti yang di rebus tadi. Sedia untuk di hidang..nyummehh..

senang kan..

si kecik yang dah pandai mengada ngada








sekarang dah pandai buat mimik bushuk..tapi bukan bila request dia buat..dia buat bila dia suka suka hati nak buat..hehe..tak lama lagi mesti pandai kan bila orang mintak buat bushuk

 bushuk lagi..amboiii..mama ker dia yang bushuk nie..


 alahai..jerawat seketul..


pot pet pot pet

lunch tadi..


cucur jagung resepi MIL..kalau cara i goreng garing garing, guna telur sebijik tanpa ajinaikmoto..but resepi MIL, goreng sesedap rasa, tanpa telur, sedikit ajinomoto, dan air di lebihkan sedikit..actually resepi MIL yang tersedap..resepi my mom pun sodapp jugak..resepi i..?? lagi la sodappp..hehehe..

makan ne jerr?!..kan i dah kata, nak diet jadi housewife yang super pemalas macam i..hihi

actually, breakfast husband, buat banyak banyak, so jadi la ia lunchie untuk si isteri yang super malas ni..

sebagai supermak yang sangat rajinn, jadi la kalau nak masak dua kali dalam sehari..tiga kali adalah bila weekend..but, i try to avoid masak bila weekend dengan mengajak suami berhuha huha di luar..tehee..

alahai banyak pulak super..

sekarang hujan..sejukk..nak sleep sleep..zafirah sayang ni..super mengada ngada hari ni..asyik nak berdukung berkepit jer..haisshh..tak kasi can lansung

petang ni pun super malas nak masak nasi..jadi omputih la pulak..korang pun mesti boleh teka aku akan masak spagetti petang nih..nak buat pun mudah..bahan bahan dia pun dah lama menjeruk dalam fridge..

super super superrr mengantok la weihh...

'opocot'
Related Posts with Thumbnails