Followers

Thursday, January 29, 2015

PRE ORDER JUBAH DIY NOW OPEN !!!

Our terlajak laris best selling JUBAH DIY dah open...untuk lebih details like kami di fb page Azalea Shoppe atau follow instagram @azaleashoppe11..

PRE ORDER JUBAH DIY

high quality dull satin material

Design JUBAH DIY
- JUBAH SEQUIN   RM 124 (with or without ribbon at the back)
.
- JUBAH LACE        RM 139 (with or without ribbon at the back)
.
- JUBAH PLAIN      RM 114 (with or without ribbon at the back)
.
- JUBAH BUTTON  RM 124 (with or without ribbon at the back)

XXL dan extra size add RM 10
nursing zip add RM 7

semua jubah di sertakan hidden zip di tgn untuk memudahkan berwudhuk

click sini #azaleashoppejubahdiy
untuk details lanjut

available in all colors and sizes. pre order open seminggu dan jubah di siap selama 10 ke 15 hari bekerja..

DEPOSIT RM 70 untuk sehelai.

Whatsapp / Telegram 012 5980209 to order

Wednesday, January 21, 2015

JUBAH DIY - JUBAH SEQUIN & JUBAH LACE

price for plain jubah RM 114

price for jubah sequin
RM 114 + RM 10(sequin) = RM 124

price for jubah sequin
RM 114 + RM 10(sequin) = RM 124

price for jubah button
RM 114 + RM 10 (button) = RM 124

whatsapp or telegram 012 5980209 to order

like our fb page Azalea Shoppe
follow us on instagram @azaleashoppe11

Sunday, January 18, 2015

berpantang 44 atau 60 hari..

aku bukan lah turut 100% cara berpantang org dulu..aku ikot mana yg patot je lah..bagi aku ikot selagi yg elok utk baby dan kesihatan kita..

macam air kena minum sikit tu aku x ikot..sbb adib fully bf..so kena minum air byk2 utk produce susu badan..air masak suam la selalunya..mesti kena ada selalu dlm bekas air...air sejuk mmg totally aku x sentuh...sbb yg ni mmg ramai yg pesan..kalo nak perut buncit sila la minum air sejuk time pantang..huhuhu..

selalunya bila pg suami dh sedia bakarkan tungku besi utk aku bertungku..selalu aku buat time pg dan malam..bila dia ada blh la mintak dia bakarkan tungku..klo sendiri yg angkat dan bakarkan tungku tu mmg tak dapat la sbb tungku besi tu sgt la berat..buat masa skrg masa berpantang mmg aku elakkan dari angkat benda berat2 or buat keja berat2...tungku tu nanti aku balut daun daun yg mak mentua aku dah sediakan macam daun sireh, kunyit, daun kapal terbang dan lain lain lg yg aku pun dh lupa namanya..so bekalan daun maun ni aku x perlu risau klo kak ipar blk alor setar mak mertua akan kirim utk aku..

daun sireh pulak selalu aku buat utk basuhan 'bawah' ...rebus beberapa helai daun sireh ngn air..pastu bila dah suam air tu buat basuhan.. sireh kan mmg terkenal dgn kandungannya yg baik utk vagina dan sekitarnya..dia kan ada kandungan anti septik..bagus utk luka bawah..nnti rajen aku google pasal daun sireh ni yer..byk tau kebaikan dia..dan aku sendiri dh rasainya...

bila dah pkol 10.30 am mcm tu aku mandikan adib..masa ni zafirah tido lg..dia pukol 12 ke atas baru bgn..pas mandikan adib.br start berperang kt dapur..lauk pauk yg selalu aku masak berasaskan dr bahan2 yg selalunya org berpantang mkn la..antaranya lada hitam, kunyit, halia , ikan bersisik yg x gatal, ayam , daging..ayam dan daging dah byk hari baru aku start makan..selain tu epal ngn oren sunquick tu pun aku mkn jgk..dan sayur sawi..makanan2 ni utk keperluan vitamin kita jugak..xde la mkn benda2 kering je kan..kang berminggu2 pulak x berak..kih3..

barut blh dikatakan aku pakai je selalu..buang time mandi je kot..mandi still lg dgn air panas suam..start hari 1st sampai hari ke 20 still mandi ngn daun2 herba..lps tu aku selang dua or tiga hari mandi dgn daun herba..barut pulak aku guna dua jenis..satu yg panjang 5meter kot..satu lg jenis bertali yg lbh praktikal..senang nk pakai berbanding dgn yg panjang tu..sapu minyak panas pada perut dan bhgn yg lain pastu baru pakai barut..minyak panas aku guna yg nona roguy..mmg panas dan best sgt minyak tu..ada bau serai wangi..utk jamu pulak alu telan jamu dr nona roguy jugak..yg ni kak aku yg belikan..dia penah mkn..dan aku follow jer..tp skrg aku selang2 mkn..sbb adib selalu gak cerri berry..rasanya kesan panas dari jamu tu..ubat jamu kan panas..

insyaAllah klo blh aku nk terus berpantang selama 60 hari..klo nak buat 100 hari mcm tak mampu jer..kih3..ni pun x sabar tunggu hari ke 44..hari ke 50 nanti aku akan kembali berurut..sebelum ni buat 3 hari masa hari ke 10, 11 dan 12 klo tak silap..

actually nak ikot or tak ikot cara pantang org dulu terpulang pada kita sendiri..klo kita makan benda yg bukan2 kita sendiri yg akan rasa sakit or tak rasa sakit..kita belajar dari sains dan fakta..org dulu belajar dari pengalaman..so terpulang la pada fahaman masing2

Thursday, January 15, 2015

ootd

rasa gelii pulak nk update ootd nih..haha..before preggy sblm ni mmg byk nah dok posing ala ala ootdehh ni..malas nk crop gambar..just screenshot dr instagram la eh..semua pose jenis x pandang camera..bajet lebih je nih..haha

for the sake of Azalea Shoppe ku turutkan jua..haha..kebykan outfit yg aku pakai dari Azalea Shoppe yer..

so blh check out our ig azaleashoppe11 atau di fb page Azalea Shoppe

happy one month old sayang !!

hari ni hero kita genap sebulan...dan kakak dia pulak lusa ni cukup 3 tahun 1 bulan..

besday kakak ngn adik nk dekat2..kakak 17 dec 2011..adik pulak 15 dec 2014..wahh..jimat belanja mama ngn ayah nk celebrate besday korang berdua nanti..hihi..

aku pulak now masih lg berpantang..hari2 countdown date nk habis pantang..lg 12 hari lg..adehhh...lamanya rasa...sgt bosan sbb x buat apa2..just msk dan buat keja2 rumah yg ringgan..biz azalea shoppe belom start apa2 lg..blh je klo nk buat..tp pk ke depan2..mmg skrg pantang sendiri..xde sape pantau..tp takot jgk..kang sakit di kemudian hari..badan nk guna lama lg kan..insyaAllah klo umur panjang..

meh nk belanja gamba adik lagi meh..

Adib Zikri bin Azizi

Last update blog ni 13 hb haritu...dan 15 hb aku dh selamat melahirkan Adib Zikri our 2nd cahaya mata..Alhamdulillah..bersyukur sgt2..proses kelahiran kali ni alhamdulillah di permudahkan...check in hosp dlm pkol 12 lebih (lepas mkn kenyang2 kat canteen hosp..kihkih)..check sana sini apa patut..pastu dlm pkol 1.45 ptg msk labour room..dlm pkol 3.50 ptg..selamat la semuanya...Alhamdulillah..sakit x lama..tp sakit tu ttp rasa yg sama la mcm 1st dulu..cuba kali ni  aku guna teknik pernafasan yg betul masa rasa contraction tu dtg..so berkurang la sket sakitnya...nnti rajen aku update pengalaman bersalin kedua ni yer..totally pengalaman yg berbeza dgn yg 1st..

screenshot kiraan selang masa contraction..mlm sblm tu tergerak hati nk upload..godek2 kat play store..x sangka paginye tu mmg nk guna..haha..

dan pada hari aku nk bersalin tu zafirah sgt la baik...dgn bgn awal nya..x meragam..dgr ckp..sgt2 memahami keadaan mama dia hari tu..masa dlm keta on d way pegi hosp aku nangis sgt sambil peluk dia...ye lah..mana tau kan kejap lg nk bertarung nyawa..tah sempat ke tak nk jumpa dia lg..dia pun pujuk2 mama dia sambil ckp 'bukan mama, bukan..jgn nangis mama'..bukan tu sama maksud tidak..dalam bahasa dia..hihi..

today adik genap sebulan..alhamdulillah..senang jaga...tak byk ragam (setakat ni lah)..

meh nk up byk2 gamba adik kt sini yer..adik ni 'mangis' sket dari kakaknya..xpe dik..nnti besar kita pakai qu puteh yer..hehehe..

Related Posts with Thumbnails