Followers

Tuesday, May 22, 2012

hi lighting..juga penting..

hi lighting akan enhance kulit lebih glowing pada part part tertentu pada bahagian wajah..please do not skip dis step if nak kan kulit cerah bermaya juga bercahaya bila terkena pancaran matahari or any lighting pada wajah..heh..

two product yang aku gunakan NYX Jumbo eye pencil in Milk dan any white shimmering eyeshadow..for this time aku guna white eyeshadow dari Essence You Rock palette..

 maaf, nyx jumbo eye pencil saya sudah lanjut di makan usia..heh..

 white shimmering eyeshadow


hi light guna nyx jumbo eye pencil pada bahagian mata seperti di bawah..pada kelopak mata / eye lid tu boleh jugak di jadikan base sebelum uolss top up dengan light colour eyeshadow yang lain..


and don't forget on top of your cupid lips..
 then blend out guna jari atau brush..aku just guna jari jer..cepat..hehe


hi light guna shimmering white eyeshadow pada batang hidung / bridge of your nose dan area di antara pipi dan bawah mata..seperti yang bertanda kuning pada gambar di bawah..


dan hi lighting ni adalah rutin harian makeup saya..heh..

video makeup tutorial mereka adalah sangat awesome

here the list of youtube makeup tutorial link yang selalu aku terjah..ada yg dah lama aku follow..ada yang baru..video video mereka adalah sangat mengujakan dan mereka juga sangat cantik..sebab tu la everything they put on their face nampak cantik kot..ye dok??


michelle phan

ini sangat femes..kan kan..dah lama aku follow..dulu cita cita nak upload banyak banyak video makeup tutorial and beauty toturial kat youtube macam dia..haha..berangan..last last..tak buat pun..haha.




makeup by eman




bebexo




zukreat




dolce candy




bubzbeauty



actully banyak lagi..tapi yang ni la antara yang fav..bila masuk youtube jer ade jer muka muka diorang ni jadi santapan mata..hehheh..so uolss boleh agak la ke mana habesnya masa senggang aku..tehee 

ke-happy-an

Last week tanya husband nak beli tak ayam ikan sayur mayur tak bila balik kedah nanti..buat stok seminggu..selalunye macam tu la kalau balik kampung..beli barang basah kat alor setar jer..sebab beli kat tempat yang lagi segar dari yang di jual di pasaraya..so husband cakap..minggu ni tak payah masak la..kita makan kat luar..dalam hati..wahhh...gembiranya...berbunga bunga..so, minggu ni adalah minggu menjauhkan diri dari dapur..yeayy..boleh menumpukan masa untuk mengemas rumah pulok..kain baju pun dah sebakul tak lipat..nama je dok rumah tak buat benda..tapi malass..heh..

tenkiu sayang..dengan kelonggaran yang di beri..tapi i wonder jugak..apa ape ape ker..hurmm 

-____-

"mama asyik ngadap lappy saja..nanak shushu..!!"
Related Posts with Thumbnails