Followers

Wednesday, May 9, 2012

cara berkesan menanggalkan makeup mata


Sebelum ni banyak dah eye makeup remover yang aku dah try...ada yang effective ada yang kureng...takkan la nak sebut kat sini..nanti boikot pulak...bukan yang effective tu tak berkesan..berkesan..tapi kena guna product tu banyak banyak kan..pastu lama pulak proses menanggalnyerr....cepat pulak isi kandungannya habes..tambah tambah kalau yang mahal..yang hi-end..membazir kan..macam aku suka pakai mascara waterproof banyak banyak tebal tebal..so bila nak buang sangat susah bin payah...sangat degil..

penyelesaiannya...guna Johson's baby oil la weyhh..murah...jimat..masa tengah kaya aku tak guna..guna eye makeup remover yang mahal sket..tapi ya ampunn..cepatnya habes..aku kan selalu pakai mekap..pastu sejak dua menjak ni..guna balik yang ni...(nampak sgt dah miskin)..but at the same time guna bersama dengan eye makeup remover jugak..okeh..meh demo share caranya..senang jer...semudah ABC..

1. Apply johson's baby oil tu pada tisu muka..pastu dap dap lama lama kat mata..jangan tonyoh..nanti gugur pulak bulu mata tu..dah ler ada berapa lai jer..pastu korang lap lap supaya ia tanggal..ambik masa jugak..tapi tak la lama macam guna eye makeup remover..

2. Pastu, mesti rasa melekit lekit sebab berminyak kan..so korang tanggalkan minyak tu menggunakan eye makeup remover..dalam masa yang sama boleh tanggalkan sisa makeup mata yang tertinggal..macam aku, aku guna Loreal Gentle Cleasing Milk..tak best pun...tapi dah terbeli..guna je la..huhu

3. Then, tanggalkan makeup di serata muka pulak...guna makeup remover..yang ni tak perlu guna Johnson's baby oil..guna makeup remover pun dah ok..

4. Step ni jangan lupa..basuh muka sebersihnya agar semua sisa sisa makeup hilang dari muka..then, letak toner dan moisturizer..pastu boleh la masuk sleep sleep sambil peluk suami..haha..sampai ke situ..

ok bai...nak kena pergi sidai baju.. 

-_____-

risau makk..

Pukol 6 pagi tadi aku susukan zafirah..tegok mata sebelah dia sepet semacam..pastu habes susukan mintak husband buka lampu..(selalunya malam malam kitorang on lampu romantik..hehe..coz tak cerah sangat)..

belek belek mata dia..kesiannya jadi bengkak sebelah..tapi tak merah..hairan..aku pun dok belek la dalam dalam kelopak mata dia kot kot ketumbit ke hape tapi takde pula..risauu..tanya tanya azizi..kenapa ni eh...lambat ke nak sembuh ni...azizi macam biasa la..kasi ayat penenang..tade pape la..kejap lagi sembuh la...tak sembuh kita bawak pergi klinik..

aku yang risau semacam ni cepat cepat on wifi kat henpon..google cari 'baby mata sepet selepas bangun dari tidur'..haha..mana nak jumpa..mana la ada orang share benda benda macam ni...

so ingat ingat balik dia suka tido mengiring...aku pun perasan posisi dia tak ubah dari semalam..kalau tidak habes kesana sini tidonya siap ambik kawasan aku lagi..and we both rasa sebab itu la mata dia bengkak..

lepas azizi pergi kerja sambung balik tido dengan zafirah...tadi pukol 9 lebih baru kami bangun..haha..teruk kan..belek belek balik mata dia..fuhh..lega..mata dah kembali ke asal..huhu..alhamdulillah..ingat apa la nk jadi kat mata anak aku ni...risau makkk...pengajarannya sesekali kena bangun ubah posisi anak..
Related Posts with Thumbnails