Followers

Monday, May 7, 2012

buah cempedak di luar pagar

Aku baru pandai guna benda ni..haha...

Dah banyak kali tengok orang upload photo ke fb guna instagram ni..tadi pujuk-paksa hubby tolong install kan ke henpon aku..haha..saya mak budak baru belajar guna...hehhe..!



koya...

Rambut dah pendek sekarang..baru potong tadi..8 hengget saja..siap tanya balik kat amoi tu... 8 ringgit ke 80 ringgit...sangat murah..mana nak cari saloon murah macam ni..tempat lain belom tentu jumpa..

Terasa macam pretty zinta..haha koya...


Tak mo la pretty zinta..pretty mummy nor boleh?? haha koya lagi..dah lama tak dengar perkataan koya..kalau orang kedah panggil toya mat amin..mai mana mat amin tu pun tak tau la..haha : p

rambut gugur selepas melahirkan??

Sejak dua tiga menjak ni rambut memang senang putus..banyak pulak tuh..nak nak bila shampoo..bergumpal gumpal..sedih bila tengok rambur yang gugur tu..orang tua tua cakap bila anak dah mula dok buat buih buih mulut dia, mula la mak dia gugur rambut..tapi sekarang zafirah dah jarang buat buih..tapi rambut still berguguran jugak..sedih la woih...sampai nak pegang rambut pun takot..takot gugur..helaian rambut merata rata..bila rambut gugur atas katil tak sempat nak buang takot jugak termakan zafirah pulak nanti...



bila tanya kakak aku, dia cakap tu normal..sebab bila dah pregnant 3, 4 bulan lepas tu badan akan berasa panas macam pregnant dahulu sebab tu rambut mudah gugur sebab tak tahan panas..dia dulu pun macam tu jugak...memang aku akui..bila nak subuh jer badan mesti terasa panas suam suam gitu macam pregnant dulu

so kesimpulannya, petang ni nak ajak husband pergi potong rambut...sayangnyer rambut ni..dah ler rambut ni susah nak panjang, bila dah panjang ni nak kena potong pulak...tambah tambah husband suka aku berambut panjang..lagi sedih...

ke sebab pil yang aku ambik...hurmm...


Related Posts with Thumbnails