Followers

Friday, April 20, 2012

melawat tesco kulim yang baru katanya...


"Hai..saya zafirah...umur saya 4 bulan 3 hari..hari ni...mama saya memang suka berjalan jalan, window shopping katanya...saya ikot ajer...hihihi.."

 Senyum macam orang tua la sayang...


 Asal naik stroller ni sebelah or kedua dua belah kaki mesti naik atas..even dah selit pun kaki dia kat bawah..still dia angkat jugak..alahai anak..


 Hubby time nak ambik gambar takmo sound awal awal..tengok tudung pun berkelepek..tak sempat nak baiki..


Tesco ni sama jugak tesco tesco lain...yang menarik kalau kat mana mana tesco la adalah kedai kedai kecil sekitarnya..kedai pakaian wanita, asesori..tu yang nak p sangat tu..hihi..tak beli apa pun..jamu mata jer..just tengok tengok mana berkenan...kot kot boleh di buat baju raya nanti..alahai ganti puasa pun belom..dah pk bab raya...ngee  : p



 Cuba cari perbezaan kedua gambar aku di atas??..

Kat tudung kan...ha..bila dah ada anak ni korang kena redha la..tudung lintang pukang...

 Hasil tuaian kami di Tesco..eh sebelah kiri tu bukannn...itu anak kami..hihihi 

 Patern baju ni menampakkan aku buncit la..oh tidak...!!..tengok tu zafirah asal dalam stroller kalau tak tolak dia mesti mengangkat kepala nak bangun..sayang kecik lagi la..mana boleh bangun sendiri...

p/s :- petang ni nak masak aper yer...tade idea nie...hurmm....google google..

cara yang betul cuci tudung fareeda...

Tudung fareeda ni dah ler mahal leceh pulak nak menjaganya...huhu...tapi takpe, bila pakai memang puas hati, sangat sedap okeh..even orang kata tak sesuai ngan bentuk muka atau nampak tua..biar la kan..janji puas hati kan...tapi aku ni sejak dua menjak ni dah jarang pakai tudung fareeda..nak pergi makan kenduri je kot yang selalu aku pakai pun....

Cara cuci tudung fareeda ni bukan aku yang buat eh..aku just kasi link jer...sebab aku rasa cara dia ni adalah yang terbaik...cara nak kekalkan bentuk, warna dan kilauan brooch tudung fareeda..sebelum ni aku main hentam basuh jer....nasib brooch dia tak berkarat..tapi aku tak guna pencuci noor arfa batik tu..sebab tak tau nak beli kat mana..aku just guna pelembut downy dengan dynamo sket,,,

So, pada peminat tudung fareeda, meh follow step step di link bawah ni





Tudung ni dah sampai phuket tau...tehee...(oh..rindu phuket!!)


Dua tudung ni antara yang favourite yang selalu aku sarong..sebab combination kaler dia sangat sweet aku rasa..


Demam fareeda sekarang dah semakin surut sket...tapi kalau ada sale time nak raya ni mesti aku grab punya selai dua..tehee..(aku nampak dah laki aku akan geleng geleng kepala nanti..hihihi)

Related Posts with Thumbnails