Followers

Thursday, December 3, 2009

makan makan sushi king

Konon konon sempena besday malam besday aku azizi ajak makan kat sushi king..esok tu pulak makan kat pizza, then malamnya p makan kat padang kota..keja makan ja weh..mekaseh la azizi bawak aku p makan..aku ni jenis ikot saja..tak kesah la orang nak bawak p makan mana pon (ye ke..kadang kadang aku paksa dia jugak..hihi)..aku makan set saba bbq (tak berapa sedap)..azizi makan yang set apa tah..sedap..isi ikan lembut lembut..
Bosan tunggu order tak sampai sampai, rasanya dia tak dak macam pizza, oldtown n etc yang ada 15minutes challages..lama gila tunggu..
(Sememangnya aku tak pandai nak bercerita bagai bila berblog ni..aku lebih suka upload pic and let the picas tell the stories..)

Walaupon usia sudah 24 tahun, pipi still tembam..kalo umur macam budak budak okay la kan..pipi tembam muka besaq, badan kecik, pendek, kurus, (ye..ye..berat aku cuma 41kg..tak lepas nak derma darah) sungguh tak sesuai..
Kat Quensbay ni ada stage untuk celebrate upcoming krismas..tak lepaskan peluang bergambar

Then menerjah guardian ngan watson cari barang barang keperluan untuk hidup lebih selesa..tak de kat guardian, cari kat watson pulak

makan angin padang kota lama

Ni baru la di panggil makan angin..hiihi..pas makan kat padang kota lama tu, berdua duaan (jangan pk bukan bukan, ada ramai orang kat situ kay) melepak kat tepi pantai atas tembok sambil menghirup angin pantai..segar..nyaman..nikmat..semua la ada..angin pon kuat time tu..rasanya air pasang..best sangat..dok lama lama kat situ boleh kembung perut..uiihh..bestnya..macam nak mai tiap tiap malam ja kat sini..makanan kat padang kota pon best best...tapi agak mahai la sket dari tempat lain..kat belakang tu la padang orang dok main layang layang, time aku mai tu awai lagi, orang pon tak mai main lagi..ni la kot kota lama tu..aku pun kureng pasti.. Azizi yang sayang sungguh dengan skolah lama dia..dating ngan aku pon pakai baju unimap..huhuhu.. banyak tangkap gambaq dari atas..dari bawah aku tak suka..nampak idung yang sedia kembang..hiihhi
hahha..lawak tengok mata sepek sebelah tudung kemek

Liza's engagement..






Raya kedua aidiladha aku attend majlis pertunangan member baik since sek.men..dia ni even dah keluar sek still rapat ngan aku..boleh di katakan tiap kali balik kedah mesti aku jumpa dia..last minute yakni hari dia bertunang baru dia bagitau aku yang dia nak bertunang ari tu..terkejut beruk aku (belum bertukar jadi beruk k).sebelum ni aku, dia ngn yon dah berjanji nak kawen pada tahun yang sama atau dekat dekat..hihi..konon konon kalau balik kedah still boleh lepak lepak sampai lebam kalau masing masing membujang lagi... tak de angin tak de ribut..tup tup nak bertunang..oleh sebab member yang attend pon dua orang je, aku ngan ima..so kami teman la dia p mekap semua..sebelum tu p cari tudung Dato'K kat dia yang sesuai ngan baju tunang..so overall majlis dia simple dan sweet..senang weh wat macam ni, tak pening pening ngan kenduri, makanan ngan tetamu semua..
Hantaran belah Liza, lima bekas semuanya, satu lagi tepek tepak sireh



Diantara rombongan lelaki yang hadir

Liza tengah tunggu sementara orang panggil nak sarung cincin

Lepas sarung cincin punyala berdebar si Liza tu dia lupa nak salam ngan bakal mak mentua dia..hihi..lawak arr..abeh Liza kena marah ngan mak sedara dia, sebab tak bersalaman..

Hantaran belah lelaki 3 barang, tepak sirih cincin dan buah2an tu..simple je kan

Aku dan ima..kami dua ja member dia yang mai ari tu..lagipon memang dia tak panggil ramai....

Congrat Liza!!

Sirih dari pihak lelaki aku ngan ima kena paksa makan..mak sedara dia la yang paksa, konon konon jodoh cepat..dah la pahit..aku gigit sket, pastu luah..hihi...mak cik kali ni dh masuk 3 kali saya kena makan..tak dak yang mai masuk minang pon..hihi

Cincin pertunangan..cantik kan...

Gambar tuan blog mesti ada..tumpang gembira member bakal menjadi milik orang

Related Posts with Thumbnails