Followers

Saturday, December 13, 2014

lama dah tak hapdate

fuhhh...fuhhh....
berhabuk na blog ni...bersarang bersawang berlabah labah dah penuh ni...tetiba je xde mimpi xde apa terasa ringgan jari jemari nak hapdate blog..kekonon nak meneruskan legasi cacatan blog harian yg telah lama dulu di tinggalkan...

fuhhhh....

now byk dah berubah dalam kehidupan hari2 ku...ewahhh...dulu masa start blog dari seorang yg bekerja masih anak dara..then bila ada anak jadi surirumah sepenuh masa (arghh rindu time nih). now alhamdulillah kehidupan dah makin stabil dan berseri2 sbb x lama lagi akan kedatangan org baru dalam keluarga kami...insyaAllah anak lelaki...hmm...mmg x sabar nk tatap wajah dia..kalau ikotkan due 22hb ni..so mmg x lama lg dah...

dan Azalea Shoppe pun dah makin berkembang..now tgh fokus utk cari tukang2 jahit yg berpengalaman utk jahitkan our collection mengikut kualiti kami..skrg baru ada tiga org..tp still kdg tu x dpt menampung permintaan dr customer..alhamdulillah..rezeki Allah bagi..rezeki anak2..but now cuti sekejap..maternity leave la kononnya..dan lepas ni mungkin akan lebih tertumpu pada marketing, promosi and so on...alhamdulillah customer pun makin ramai..regular customer pun dah byk yg datang berkali kali beli dari kami...insyaAllah akan terus kekalkan kualiti produk Azalea Shoppe..

meh la belanja pic terkini yg muka dan bdn ku sgt la kembang sana sini

kenduri hari ni...act kenduri kawan my sis in law..tp dah dia ajak sbb jemputan utk satu family..apa lg follow je la..mkn free.

Saturday, April 5, 2014

March Haul 2014

hai hai hai...dah bersarang dah blog ni..now mcm ada semangat skit nak update..since akaun nuffnang ada jgk yg masuk walaupun dh jarang update lebih setahun kot..

aritu ada sale gila2 kat jusco perda..mostly setiap kedai buat sale 50% dan ke atas...aku ni haa..apa lg..even sibok dgn kain2 curi masa jgk ke sana...lps borong kain customer..singgah jusco perda..dan ni hasil tangkapan haritu...org ya amat byk..nak bayar pun kena beratur pjg


 

baju kecik2 yg zafirah tu kebayakkan rm6 je sehelai...total baju zafirah dlm rm50+ je...baju ayah after less tinggal rm29..

dan untuk diri sendiri mesti la x miss..


vincci etnic sandal..after 50% less tinggal rm29..dah lama mencari sandal macam ni..senang nk match most of skirt or maxi dress yg i ada...lagi pun jenis flat..sesuai utk jalan2 yg byk dan senang nak kejar anak..hihi..yg ni yg penting...this sandal jugak senang i nak match bila pakai this zara bag bought from insta shop IG: ibag_generation...mmg sgt berkualiti materialnya..dan 100% original..harga pun lebih murah dari butik..tp kena tunggu la sbb jenis pre order..2 or 3 minggu mcm tu...yg ni second bag zara yang i beli online..satu lg beli dr instashop jugak..mmg tip top la..bag raya nanti pun mmg akan beli dr diorang jugak la nampaknya ni..hihi




mesti semua perasan kan klo buka fb or blog or apa2 website pun mesti dekat tepi sisi kanan or kiri ada iklan zalora kan.iklan kasut zalora kan...dan aku adalah salah sorang yang terpengaruh..haha.dan servis penghantaran diorang mmg tip top la..order harini mmg confirm esok dpt..even on weekend..bygkan on weekend pun dpt brg..selalu klo order jumaat dah tentu isnin or selasa baru dpt kn..mmg tabik spring la dgn servis dari zalora..memula beli 2...lps tu suka sgt dgn material dan keselesaan dari jenama ezra ni..then terbeli..terbeli okay..haha..



4 pairs from ezra..dan satu sahaja dari velvet...tak tahu la beli ni rasanya x berguna sgt pun..haha...sbb skrg ni kebanyakkan masa aku di rumah...kalo nk mkn kat luar atau membeli barang ke mmg pk dua tiga kali dan end up suami yg pergi belikan...aku mmg rasa malas ya amat nk keluar sekarang..if nk ootd rajin la...haha..
sbb selalu pk kalau keluar mesti blk penat pastu mesti jadi malas nak buat keja..baik x keluar kan...maklum la income yg masuk klo keja sendiri adalah 100% mengikut kerajinan sendiri dgn izin Allah SWT...so usaha lebih masuk pun lebih la gitu...


both two shoe mmg favourite..tp yg merah tu besar skit...dan terfikir nak hantar tukang kasut tambahkan buckle kat hujung tu...so bila pakai xde la terkeluar...

 this nude brown color adalah a must have color/shoe in your wardrobe...kasut yang berwarna mcm ni mmg match dgn semua outfits....


and this red pointed flat sgt la menggoda tau..mmg dh lama mencari..tp sayang x muat.. besar... tunggu alter nanti la..dah lama sgt tak membeli kasut...sekali borong..haa...haha

okies sampai sini la dulu..nnti aku update lagi...mmg mood blogging penuh di dada ni..haha.now kena off dulu dan nak start memotong kain customer..untuk bln 4 i baru start today..okies..adios..

how to match your clothes/to match colors on your outfits

i found this very helpful solution for us to mix match our outfits...nowadays i macam sgt la suka nak mix match ni..dari kasut ke handbag gitu....



Related Posts with Thumbnails