Followers

Friday, February 1, 2013

masak, menjahit, biz online dan cari kerja baru

sekarang ni boleh di katakan everyday i buat benda yang sama berulang ulang..memasak, menjahit, berbiz online dan mencari kerja baru...zafirah dah besar dan dah pandai main dengan rakan sebaya..so i ada keyakinan nak hantar dia ke nursery...

i rasa i perlu kerja..even i ada side income yang tak seberapa tu..at least i boleh bantu suami...lagipun i nak bantu family i kat kampung...so i macam terpaksa korbankan masa gembira i bersama zafirah...huhuh..sedih pun ada bila i fikir zafirah nanti duk dengan orang lain..walaupun 8 or 9 jam...haishh risau...hati ibu mana yg tak risau..kalau dah lebih setahun umur anak berkepit je ngan mak dia...hati i macam luluh bila fikirkan nak hantar zafirah dekat nursery...padahal i belum dapat kerja lagipun..over kann...hmmm...bila i rasa i perlu bantu suami dan keluarga di kampung, bila fikir yang ni sedikit sebanyak i tepis perasaan perasaan tak keruan tu..i macam tak tabah sangat nak harungi semua ni..

kadang macam i terasa bila orang padang serong bila i gtau i tak kerja padahal i ada degree...i paling rimas bila orang tanya anak hantar pengasuh jaga ker..tambah2 bila sedara sedara kat kampung sebelah i dan sebelah suami tanya...pelik sangat ker if i tak kerja..i nak jaga anak i sendiri..memang i selalu tebal muka jer bila orang tanya dah dapat kerja belom dan slumber i cakap dah byak dah cari tapi tak dapat walhal i tak cari pun..tambah2 bila sedara terdekat yang tanya..i lagi bengang..baru baru ni je kot i start cari kerja.... 

at least bila i dah jadi surirumah sepenuh masa ni banyak i belajar..belajar masak, pelbagai masakan yang i dapat belajar..dari tak tahu jadi tahu semua...cewahhh banga kejap...dapat ikuti perkembangan zafirah depan mata sendiri..yea depan mata sendiri...ni adalah benda yang tak semua orang dapat buat...belajar berjimat..i mengaku masa i kerja dulu memang i boros..haha..duit tak mudah melekat lama dalam dompet...hehehe...

ok la, i stop here...banyak i bebel banyak pulak i mengarut...

jom like Azalea Shoppe 
instagram : azaleashoppe11
Related Posts with Thumbnails