Followers

Tuesday, March 12, 2013

siapkan akaun azaleashoppe..walau tak pernah belajar akaun

malam ni i gigih siapkan akaun utk azsleashoppe...lenguh tangan sbb byk kena record...sblm ni just catat pada buku kecil i yg ke mana mana di bawa tu. takot terlupa take note mana2 yang penting...now i semakin rajen upload guna hp...sebab mudah and handy sket org kata..eceh...sblm ni i meluat nk upload guna hp...but skrg i suka pulak..hehe..ok ok dah...selamat malam semua...jgn lupa jengah ke azaleashoppe yer...

ok daaa....

THALIA batwing blouse with ribbon...

available satu jer lagi..blouse biru dan ribbon pink...sbb ada back out buyer..from crepe silk material..rm45 exclude postage.selling fast item...for order/fast reply sms/whatsapp 0125980209...

peplum blouse from japanesse exclusive cotton material..

peplum ni berpatutan dgn harga...mmg agak mahal...tapi kualiti kain cotton terbaik...rm56..utk order sms/whatsapp 0125980209

Saturday, March 9, 2013

AALIA blouse...from japanesse/italian cotton material..very comfy and stylish to wear..!!


Custom made basic blouse
Code: AA 01
Status: Available
Material: Japanesse cotton satin
Size: Fit S to L
Measurement laid flat,
Bust: 47cm
Length: 61cm
Price: RM45 (exclude postage)
 












 


 Code: AA 02
Status: Available
Material: Japanesse cotton satin
Size: Fit S to L
Measurement laid flat,
Bust: 47cm
Length: 61cm
Price: RM45 (exclude postage)
 



 Code: AA 03
Status: Available
Material: Japanesse cotton satin
Size: Fit S to L
Measurement laid flat,
Bust: 45cm
Length: 61cm
Price: RM45 (exclude postage)






Code: AA 04
Status: Available
Material: Italian cotton viscose (cool effect)
Size: Fit S to L
Measurement laid flat,
Bust: 47cm
Length: 61cm
Price: RM45 (exclude postage)




 Code: AA 05
Status: Available
Material: Italian cotton
Size: Fit S to L
Measurement laid flat,
Bust: 46cm
Length: 62cm
Price: RM45 (exclude postage)




Postage,
Semenanjung: RM6
Sabah & Sarawak: RM8
Contact: pm fb Azalea Shoppe or sms/whatsapp 0125980209

Wednesday, March 6, 2013

ABAH...

Hari ni genalp sebulan abah pergi mengadap Ilahi..Ya Allah..betapa aku rindukan abah..Ya Allah betapa aku berharap berjumpa abah di dalam mimpi..

Dan semalam aku mimpikan abah..kelakuan abah macam biasa..pakaian yang biasa..tapi abah tak cakap apa2...dalam hati aku terasa nak tanya abang kenapa ada abah, bukan ker abah dah meninggal...tak sampai hati nak cakap takot abah dengar (lawak pulak aku rasa..hehe)...bangun je pagi tadi terus sedekahkan fatihah...

Sebelum meninggal abah tak de la sakit apa2 yang terok terok...maksud aku tak de terlantar di hospital berhari hari..or sakit tak bangun or apa apa..tapi abah ada sakit jantung, paru2 dan kencing manis..dua hari sebelum tu aku sekeluarga balik kampung. macam biasa sehari semalam di rumah azizi. sehari semalam pulak di rumah aku...siang tu pagi abah keluar pergi klinik dengan azizi, ambik ubat sakit di bahu katanya..petang pulak abah keluar temankan azizi pergi hidupkan roadtax. petang pulak aku, azizi, zafirah, abah dan mak pergi  melawat ayah azizi di hospital...masa tu abah sempat berjumpa dengan doctor yang selalu merawat dia..siap boleh gelak2 pulak dengan doctor tu...

Dan malam tu kitorang gerak balik dalam pukul 12 lebih (sepatotnya nak gerak balik pukul 11, tapi terlajak bersembang ngan abang2, mak dan abah..)masa dah jauh dah kami gerak..baru aku teringat aku tertinggal beg baju zafirah tepi tangga dalam rumah..masa kami patah balik..masa patah balik tu mak bgtau abah ada cakap kenapa kitorang tak stay jer balik esok pagi..memang kitorang penah buat..balik pukul 4pagi...tp malam tu tak terasa pulak nak buat macam tu..rasa nak terus balik jer..masa dah dekat Sg Petani azizi pulak teringat dia tertinggal barang kerja dia kat rumah MIL..so sebab letih kami teruskan jugak balik...tapi dalam hati aku terasa macam ada benda je nak jadi lepas tu..tak sedap hati orang kata...

Dah sampai rumah, baru je nak lelapkan mata, abang aku call..mak panggil semua anak2 dia balik. abang cakap abah kritkal dalam ICU, tak sedarkan diri...Ya Allah, hanya Kau yang tahu perasaan aku masa tu...cepat2 bergegas balik...abah tak sedarkan diri sehari semalam...dan pagi selepas subuh hari rabu abah pergi mengadapNya...Ya Allah, aku seperti meratapi pemergiaan abah. Aku tau itu tak baik. Tapi aku tak dapat mengawal perasaan aku. Adik beradik lain pun sama. Abah pergi pada masa yang tak di sangka sangka. Aku ingat abah sehat, umur abah panjang. Tapi Allah lebih sayangkan abah...

Menurut cerita mak aku, malam tu lepas kami balik, dalam pukul 1 lebih macam tu abah batok batok. Batok yang sangat kuat..mak, abang, abang amin semua bangun dan tengokkan abah, lalu bawak abah ke hospital sebab abah mengadu sakit dada..masa perjalanan ke hosp abah pengsan..sampai la pagi rabu tepat jam 7.25pagi abah pergi meninggalkan kami..meninggalkan berjuta kenangan, berjuta kemanisan...

Aku rasakan macam baru semalam berlaku semua ni..dulu aku selalu fikir, macam mana la keadaan/perasaan aku if mak abah aku takde nanti. aku rasa seperti aku tak sanggup dan tak dapat nak lalui semua tu..dan terus taknak fikir benda benda macam tu...tapi bila benar benar dah terjadi, hanya iman yang dapat menguatkan semangat kita, menjadikan kita tabah...

Semoga masa dapat mengubati.  
Related Posts with Thumbnails