Followers

Friday, February 1, 2013

masak, menjahit, biz online dan cari kerja baru

sekarang ni boleh di katakan everyday i buat benda yang sama berulang ulang..memasak, menjahit, berbiz online dan mencari kerja baru...zafirah dah besar dan dah pandai main dengan rakan sebaya..so i ada keyakinan nak hantar dia ke nursery...

i rasa i perlu kerja..even i ada side income yang tak seberapa tu..at least i boleh bantu suami...lagipun i nak bantu family i kat kampung...so i macam terpaksa korbankan masa gembira i bersama zafirah...huhuh..sedih pun ada bila i fikir zafirah nanti duk dengan orang lain..walaupun 8 or 9 jam...haishh risau...hati ibu mana yg tak risau..kalau dah lebih setahun umur anak berkepit je ngan mak dia...hati i macam luluh bila fikirkan nak hantar zafirah dekat nursery...padahal i belum dapat kerja lagipun..over kann...hmmm...bila i rasa i perlu bantu suami dan keluarga di kampung, bila fikir yang ni sedikit sebanyak i tepis perasaan perasaan tak keruan tu..i macam tak tabah sangat nak harungi semua ni..

kadang macam i terasa bila orang padang serong bila i gtau i tak kerja padahal i ada degree...i paling rimas bila orang tanya anak hantar pengasuh jaga ker..tambah2 bila sedara sedara kat kampung sebelah i dan sebelah suami tanya...pelik sangat ker if i tak kerja..i nak jaga anak i sendiri..memang i selalu tebal muka jer bila orang tanya dah dapat kerja belom dan slumber i cakap dah byak dah cari tapi tak dapat walhal i tak cari pun..tambah2 bila sedara terdekat yang tanya..i lagi bengang..baru baru ni je kot i start cari kerja.... 

at least bila i dah jadi surirumah sepenuh masa ni banyak i belajar..belajar masak, pelbagai masakan yang i dapat belajar..dari tak tahu jadi tahu semua...cewahhh banga kejap...dapat ikuti perkembangan zafirah depan mata sendiri..yea depan mata sendiri...ni adalah benda yang tak semua orang dapat buat...belajar berjimat..i mengaku masa i kerja dulu memang i boros..haha..duit tak mudah melekat lama dalam dompet...hehehe...

ok la, i stop here...banyak i bebel banyak pulak i mengarut...

jom like Azalea Shoppe 
instagram : azaleashoppe11

5 comments:

JaSmIn said...

salam..mmg susah nk tukar mentaliti org lain ttant bgusnya membesarkn ank sdiri.akak ank 2 1st jga sdri ke dua anta umh org mmg byk bezaaa... ni yg no 3 plak nk kluar ingat nk brenti balik jd surirumah wpon duit dlm poket x tebal tp hati senang ;)) gud luck haizan

Maryam said...

Haizan...jgn dengar cakap orang...saya kalau ada pilihan saya nak jadi suri rumah dan uruskan rumah tangga dgn sempurna..sekarang saya tak dapt nak uruskan rumah tangga dgn sempurna sbb masa saya banyak di tempat kerja, dirumah cuma waktu malam saja. masa saya terhad sangat2, suami pulak kerja sendiri so masa dia banyak di rumah, kesian dia selalu kena tinggal dgn saya...saya terfikir2 jugak kalau ada rezeki lebih mungkin saya akan berhenti kerja suatu hari nanti...

nazeef nazeem said...

salam kenal...chaiyookkk cari kerja....insyAllah..moga dipermudahkan..follow me back yaaa

Rya Amani said...

I pulak keje, nak sangat jd suri rmh sepenuh masa sbb nak tgk anak2 bsr dpn mata. Heheh.. jom switch!

TheLovePieces said...

i pun sama je mcm u...mmg malas nk cari keja...last2 keja yg cari...Alhamdulillah...mmg rimaih pun bila org dok tnya, xkeja lagi ka? ya la beljaq tinggi2 pastu xdak keja...bkn x cari keja, mmg xcari pun miahahaha

Related Posts with Thumbnails