Followers

Friday, December 7, 2012

bukit merah laketown water park lagi..

ini adalah pekara yang bukan dalam rancangan pun..minggu lepas adik dan kakak azizi datang, adik asma dan kak zura..adik asma ak panggil adik jer..kak zura pulak ak panggil kak jer..adik masa tu baru selesai industrial training..so ada lagi seminggu la sebelum kembali ke alam pengajian beliau..ngeh ngeh..diorang datang dan ajak kami jalan jalan makan angin..so bincang punya bincang as we knew yang adik suka mandi mandi..weols suggest pergi bukit merah la instead pergi tambum masa memula diorang suggestkan..bukit merah dan tambun..i rasa bukit merah la lagi best kot..sebab i pernah pergi dua dua tempat..

dulu masa kami berempat pergi bkit merah kami jelajah ketiga tiga tempat yang best kat situ..eco park, orang utan dan water park..bt kali ni just waterpark saja..

baru aku tau, zafirah sangat la suka main air, masuk je dalam kolam, terus taknak keluar..bila di angkat keluar menjerit jerit nangis nak masuk balik dalam kolam..tapiii..bila kat rumah asal je mandi mesti menjerit nangis if air tu sejuk..sedangkan air dalam kolam tu lagi sejuk kot...

macam biasa, mesti camwhore dalam keta dulu sebelum sampai..zafirah bersama makwa dan makcik nyer..





sampai je sana, masa beli tiket t, lepaskan dia..terus tak nak orang pimpin tangan dia..bajet dah teror jalan jerr..

sambil jalan sambil mengomel..























lepas puas berendam..tukar pakaian zafirah, suap dia makan..pastu merengek nak tido, i cepat cepat p toilet tukar baju..azizi tidurkan zafirah..dah salin baju i bawak zafirah ke bilik bayi..best bilik tu..senang i nak lepak lepak tanpa ganguan..zafirah pun tido nyenyak jer dia..




lepas balik i dok pantau gak kot dia demam ke hape ke..alhamdulillah, takde pape yang perlu i risaukan..ok, sayang, next time ajak ayah pergi lagi :)

selamat hari jadi saya :) 30 Nov...

this is second time sambut besday as a wife..and first time as a mommy..kali ni celebrate biasa biasa jer..yang penting tiap kali besday pukul 8 pagi kol mak...sebab dia lahirkan saya pada waktu tersebut di tahun 1985..so kena berterima kasih dan sebagainya ucapan...if i tak kol macam tahun lepas dan sebelumnya mak yang akan kol..sebab mak selalu ingat besday anak anak dia termasuk masa dia lahirkan kami...how i wish i ke zaman budak budak semula..asyik berkepit dengan mak jerr..macam terjadi dengan zafirah sekarang...berkepit dengan i jerr..huhuhu

now, zaman dah berubah, i dah ada laki dan anak..harus la bersikap seperti mak mak kenn...tengahhari tu i dapat bunga..au au..lupa nak snap..petang tu azizi ajak makan western..makan dekat kedai dekat dekat jerr..kedai Super N8 kalau tak salah i...boleh terlupa nama kedai...huhuhu..

malam pulak dapat hadiah..hee...rahsia rahsia..hadiah biasa biasa jer..tapi macam tak elok kalau i reveal kat sini..hihihi..last year dapat handbag..sampai sekarang i guna..but dis year, ekonomi keluarga pun merudum..ye lah, dah ada anak kan, i plak tak kerja..dont expect much..lagi pun i redha...sobs sobs..hahaha

i wish untuk usia 27 tahun ini..i nak berubah. i nak lakukan sesuatu untuk family i..doakan i yerr :)



hadiah tak ternilai di usia 26 tahun i..

Related Posts with Thumbnails