Followers

Thursday, November 22, 2012

easy DIY: cardigan, no sewing needed

another easy diy-ing to be shared with u guys..sgt sgt simple..just gunting di bahagian tengah baju..tak perlu di jahit sebab i lagi suka di biarkan macam tu then lama kelamaan ia akan tergulung di hujung dengan sendiri...

 baju ni i pakai dua kali jer kot..sebab jenis strechable yang agak ketat..sgt tak sesuai dengan i..masa beli tu pakai ambik jer..sebab berkenan sgt dgn lace dan stripe dia...balik rumah try ketat la pulak..then, malas pulak nak pergi tukar sebab ingat nak pakai memalam bila cuaca sejuk/hujan..sebab kain dia agak tebal, kurang sesuai di jadikan inner..so, i transform it to cardigan..yeayy...another new cardigan in my wardrobe...

potong di tengah di bahagian depan baju...lipat untuk pemotongan lebih lurus...bahagian bawah baju pun i potong sedikit sebab agak labuh..i want to make it as standard size cargidan..

 tadaaa...




so, if baju yang korang ada dah tak muat di pakai..this is the solution..tambah button or any accessories jika suka..

till then,
selamat mencuba..

easy DIY: hi low tops

lagi diy-ing..hohoho..inilah aktiviti di masa senggang yuk...hi low tops ni sgt la senang senang...just cut out bahagian bawah baju lama yang korang dah tak pakai..or to make your favourite top more fasionable...

i lupa nak ambik pic sebelum...but selepas di potong macam di bawah..


potong melengkung di depan..dan sedikit melengkung di bahagian belakang baju..seperti garisan dalam gambar di bawah








till then,
selamat mencuba :)
Related Posts with Thumbnails