Followers

Saturday, November 3, 2012

rutin harian

6.30: solat subuh
7.00: buat air suami, if rajen sediakan breakfast (kalau rajeenn la kann), selalunya suami breakfast kat cafe office dia
7.30: bye bye dengan encik suami, pastu join zafirah tido..heuheuheu
8:30: sediakan breakfast zafirah..kadang kadang time ni tido lagi..ikot bangun time sama dgn zafirah..hehehe
9.00: time time macam ni selalu zafirah baru bangun, suap breakfast..pujuk pujuk ajak main..sebab time macam ni dia 'merap' sket..
10.30 : mandikan zafirah, lepas tu tong teng tong teng kat dapur..sediakan lunch zafirah dan suami..(masa ni la saat plg struggle,dengan zafirah asyik 'memanggil', if letak dlm stroller kat dapur nanti di panjatnya stroller tu..huhu..dengan nak masak lagi..agak sukar di situ..tapi ku tetap gagahinya..huhuhu)
12.30: lunch bersama suami
1.30: suapkan lunch zafirah..kadang dia reject...takpe takpe nanti lepas dia tido petang suap semula..
3.00: zafirah tido atau aku tidokan zafirah..kalau tak nanti dia buat perangai..time ni masa aku kemas rumah dan kerja kerja bosan seorang surirumah (if rajen) kalau tak melayan internet sampai la dia bangun..hehehe
4.30 @ 5.00 : suapkan zafirah, habiskan lunch tadi..
6.30 : panaskan lauk or masak yang baru (ikut kerajinan jugak), atau goyang kaki saja sebab suami dah belikan food untuk dinner, panaskan food zafirah atau buat food lain.
8.00 dan keatas : dinner, laundry atau lipat kain, dan aktivi bebas..heuheuheu

tapi kebanyakkan aktivi aku adalah mengawasi zafirah..ye la, budak cerdik ni macam macam akal dia buat..semalam jatuh kerusi lepas tu kepala terkena dengan meja..kesian, tak sempat nak sambar, depan mata je tu..cepat sangat jatuhnyer..meraung tersedu sedu la dia...lepas dah okay tu ketawa pulak dengan kita..hehehe..lawak la zafirah ni..

11.00 @ 12.00: time to sleep sleep..

begitu la hari hari..jadual aku agak padat di waktu pagi sebelum lunch..sekarang ni zafirah masih ketiduran, ada can la nak update sket..



outfit dating ngan husband beberapa hari lepas..nak jugak buat pic macam ni..haha..takmau tertinggal 'keretapi' orang kata..hehehe..lama kan tak camwhore depan mirror ni..hehe..ingat tak cermin ajaib ni masa zaman bujang dulu..selalu kot camwhore depan cermin ni..heuheuheu..



Related Posts with Thumbnails