Followers

Monday, July 16, 2012

tema kaler baju raya kami biru, korang?

aritu pegi kamdar beli chiffon kaler biru muda dan maroon..masa pegi tu lupa bawak lace..so tak tau nak matching dengan kain kaler aper..nasib balik balik try letak rasanya kaler biru muda yang menepati hati. baru la lace tu nampak menyerlah skit..yo yo oo jer la...

so, secara tak langsung baju raya zafirah dan ayah harus la kaler biru muda sama macam mama..tahun lepas beli baju azizi dulu kaler oren peach..last last cari baju raya aku kaler tu sangat susah..sebab masa tu preggy, susah la nak cari yang sama warna..so tahun ni azizi dah sound awal awal cari baju raya aku dulu..yang lain menyusul kemudian..hehehe..

tadi pergi giant beli barang makan puasa..ni adalah acara wajib sebelum masuk bulan puasa. beli kurma, milo 3 in 1, ho ho ho horlick, telur masin, susu segar dan papadom..rasanya last year pun barang barang ni mesti ada, dan takkan kehabisan stok bila puasa..hee...

lepas tu jalan jalan sekitar giant sempat rembat 2 helai pashmina, yang pada mulanya berharga rm18 per helai..tapi tawar punya tawar dapat la rm22 untuk 2 helai..hahaha..ganaz tak ganaz..mesti tuan kedai tu berdoa aku tak dtg lagi kedai dia..hahaha

jalan jalan jumpa kedai jual accessory vintage..jumpa pulak ring yang sama size ngan jari kecik kemetot ni..sebab jenis boleh laras kan..terus sambar this cute oversize vintage ring..

masuk book store nak cari hijabista..alahai..tak jual..banyak dah book store yang tak jual..end up beli ni..lagi banyak manfaat kan..makanan di bulan puasa nanti..dan bulan bulan lain jugak

   yang siri 4 dah lama beli..yang siri 2 yang baru di beli..ada jugak tangan si kecil nak inteprem kan...


pot pet pot pet

suami tengah online..isteri pun tengah online sambil perati si kecik yang tengah aktif..act, isteri dah sangat mengantok..but, still menahan mata sebab si kecil tak mo tido lagi...main main dan main..menyulur sana sini..kadang tu dalam posisi merangkak tapi terhayun menonggek badan ke depan ke belakang..hahaha..kelakar...

aritu pergi kamdar beli dua pasang kain chiffon, 3 meter setengah, cadang nak buat baju raya dan di tampal lace..kat kulim ni i tak tau nak beli kain kat mana..yang i tau kat bukit mertajam ada kamdar kat sana, so i beli sana..boleh je tunggu balik kedah, shopping kain kat kamdar or jakel..tapi kat jakel...i ada bad experience ngan pekerja jakel sana...mula sebab diorang dah tak kasi beli kain lace suku or setengah meter..kena beli cukup helai baju..mak aii..baru je tahun lepas i beli lace suku meter untuk lekat pada awning tudung kawen..banyak helai pulak tu..sekarang dah tak boleh..dah ada rules baru..tah hape..sebab tu i macam menyampah dah nak pergi situ..dah la eksen semacam pekerja dia..menyampah menyampahhh...




aritu i pakai tapered pants..i rasa huduss sgt..yg ni i rasa ok kot..*sambil tak sedar diri yang bagai rendang tak berbuah..heh..

sekarang tengah semangat mengumpul shawl/pashmina/bawal leopard printed..baru ada dua..kalau kumpul yang ni husband tak marah..husband suka sebab modal tak banyak..kalau kumpul fareeda..haa..yang tu husband bising..hehehe..





 haha. kena buli lagi,
Related Posts with Thumbnails