Followers

Monday, June 25, 2012

barang mekap yang selalu di beli

mascara...

dua atau tiga bulan sekali i beli mascara..i suka pakai mascara banyak banyak kat bulu mata..lepas tu susah nak tanggal..padan muka i..heh...

i suka effect bulu mata yang tebal tebal tapi i tak suka pakai bulu mata pelesu sebab tak pandai pakai..plus nampak sangat fake pada mata i...maybe i tak pandai pilih yang natural dan sesuai dengan bentuk mata i..

part bermekap paling i suka adalah pakai blusher dan mascara..banyak masa i ambik masa pakai mascara..so part part yang lain i buat secepat yang mungkin..pakai eyeliner apa pun jenis liquid, gel, pencil i adalah sehabis cekap dan pantas..hahaha..perasaan bangga di situ..

walaupun sekarang sebok dengan anak, i akan pastikan i ada masa untuk berhias..tak kisah la kat rumah or kat luar..wajib berhias depan suami kan..mula mula dulu memang agak janggal..even mekap lite lite je bila kat rumah..tapi dah lama dah biasa..dapat pahala berhias depan suami..but make sure mekap di bersihkan sebaik mungkin...

maybelline magnum volume express mascara

even ada palbagai jenis mascara di pasaran i selalu beli yang ni di samping mencuba yang lain kot kot ada yang boleh beat mascara yang ni.

mengidam sate

husband odw balik...text i nak makan apa dia nak pergi pasar malam..i cakap i nak sate dengan keow teow goreng kuali besar bersama cili padi jeruk...

i dah lama teringin nak makan sate..tapi asyik tidak berkesempatan..i mengidam..tapi bukan i preggy..i nak preggy lepas zafirah dah setahun lebih or 2 tahun..insyaAllah kalau ada rezeki..walaupun i ada pengalaman bersalin yang agak tragis..tapi i sanggup..i tak hairan..i rindukan zaman mengandung..zaman muntah muntah...zaman tak boleh hidu bau dalam lift..hewhewhew

i lapaq sate kuah kacang nie..nak nak nak




demam satu family

semalam pukul 11 pm lebih baru sampai dari kampung...pulang untuk cucuk 6 bulan zafirah..tapii tak dapat buat sebab zafirah still ambik antibiotik..dia demam hari rabu lepas..petang tu jugak dia dah beransur pulih..kami dok jelum air satu badan..lap lap dengan kain napkin yang basah...malam tu pulak kami lekatkan cool fever kat dahi..esok tu dah lega sepenuhnya..cuma...selsema dia je belum hilang..bila dia dok sokseksoksek hidung, clogging kat hidung, kesiann,,,

dah tiga malam dia tak boleh tido..tido selewat pukul 3 am....semalam masa pukul 1 am lebih kami pergi jumpa doc..doc kasi nasal spray untuk di sembur dalam hidung dia supaya yang tersumbat dapat di pecahkan..

alhamdulillah lepas sembur dia dah boleh tido..

rabu dia demam..hari khamis kami ikot berjangkit..hari khamis tu azizi ambik mc...so boleh bergilir-gilir jagakan zafirah..

aku dan azizi dah sembuh...tinggal zafirah..cecema masih ada...kesian....

tengahari ni azizi balik lunch...tapaukan food untuk isteri manja dia ni..hee...dia cakap aku tak payah masak..kesian dengan aku..dah banyak malam tido lewat jagakan zafirah..azizi pun sama tido lewat tengokkan zafirah...ni adalah our first experience jaga zafirah demam..sepanjang 6 bulan kelahirannya..dis is first time dia demam..kesian..banyaknyer kesian..memang kesian pung..!!

tenkiu sayang..bersama sama saya jagakan our little princess yang sekarang semakin banyak akal mengada dan menjerittt..heh..

jum jum layan  5 rencah 5 rasa..

kena buli pakai serkup dengan tok dan nek. baru seangkatan dengan diorang katanya..hehehe
Related Posts with Thumbnails