Followers

Monday, June 18, 2012

aqiqah zafirah part I

seawal pagi i dah bangun buat apa yang patot..tapi takde la banyak sangat nak buat just kemas kemas rumah pasang carpet dan bla bla bla..tade la banyak sangat pun kerjanya... sebab hidangan semua guna katering termasuk mencari kambing dan memasak kambing..nasi putih, 4 jenis lauk, buah buahan dan acar...lauk yang ditambah, ikan kering, ulam ulaman, sambal belacan, buah naga dan kuih muih..kambing diorang buat masak kurma putih.. jemputan pun tak ramai..sedara mara dan kawan yang dekat dekat ajer...


zafirah lena di buai mimpi..aku mandikan zafirah dulu..susu kan dia...masa ni mama dia nak mandi bermekap bagai..selalunya macam ni la if nak keluar pun, lepas mandi susukan dia, if tak nak tido biar dia main sorang sorang, boleh la aku nak mandi dan bersiap..tapi bila balik kampung tade hal la sebab nanti mak mak saudara dia akan pegangkan jaga dia..so memang kasi can mama dia nak buat hal sendiri


abaikan suasana di belakang..memang beselerak..haha







motif  banyak banyak gambar di atas adalah nak tunjuk baju..haha..if korang berminat let me know, i plan nak jual kain pasang macam corak di atas..murah murah aku jual nanti..sebenarmya kain ni boleh di guna yang sebelah dalam dan luar..kalau guna sebelah dalam warna bunga bunga tu lebih terang tapi sulaman tu kureng nampak la...if guna sebelah luar kelihatan macam yang aku pakai tu la..boleh request kain yang sama seperti kain baju atas or nak macam yang aku pakai tu..kain plain kosong...


zafirah dengan mak wa azura...kakak azizi..tengah mamai lagi ni


usik usik sket baru dia nak senyum...



kat dapur ada sedara yang datang membantu..aku??..malas..hehe..

yang beranak tudung tu..my MIL..






masa ni baru pukul 11, jemputan belom datang..kami pun posing habes habesan..hehe..


kelihatan seperti kepala ekor burung merak..haha


 habes comot..still tersenyum..

 mak cik asma..adik azizi


 
kagum dengan langsir hasil tangan mak mertua...cantikkk..









 telatah si manja mama...behave je dia hari tu..agaknya dia tau hari tu kenduri untuk dia..


 tetamu mula hadir...aku snap dari dalam rumah je..malu nak keluar lagi..hihi..

 bersambung di next entry..i dah malas nak menaip dan meng'upload gambar..heh..

kepenatan & kasihan suami, kasihan dia...

huaa..hua...penats..ada s maksud kata penat yang banyak..sangat penat..selesai sudah kenduri akikah zafirah hari sabtu lepas, buat di rumah mertua..alhamdulillah...keluarga mertua sangat membantu..tetamu yang dijemput alhamdulillah semua hadir..tak ramai pun jemputan, sahabat handai dan sedara mara terdekat sahaja..buat cukup cukup syarat orang kata...



insyaAllah nanti i update entry pasai kenduri...

suami tersayang tengah menahan kesakitan perot..tak tau la kenapa..sejak dari petang tadi...sekarang dah okay sket..suami kata if senak lagi pukol 3 or 4 pagi satg dia nak pergi klinik ambik ubat dan mc..yeaaa...bestnya suami cuti..ada ka pulak boleh hepi kan..memang mendoakan suami sehat dalam masa yang sama mendoakan suami sentiasa di sisi..haha,..

petang tadi dah pergi farmasi beli ubat..dah makan ubat tapi masih tak baik baik lagi..suami memang macam ni mudah sangat sakit perut, selalu ejek suami 'perut secondhand'..sebab gerammm..bila benda makan pedas or sumting yang contribute to sakit perut degil nak makan jugak bila di larang...kalau makan sikit takpe, ni kalau dah sedap tu memang tak ingat apa dah,,penat berleter je la..tak makan saman...


ambik gambar masa suami cukup setahun jadi suami i..haha..suami i lepas kawen semakin kurus..tak macam suami orang lain..zaman single dulu gemok sekarang dah mengurus.nak kata i tak bagi makan, i masak bagi makan jugak tau,...kesiann..cari rezeki untuk kami anak beranak....sapa sapa jangan curi, i ketuk nanti..!!



Related Posts with Thumbnails