Followers

Tuesday, June 12, 2012

tudung jelitasara yang aww..cantiknyerr...


aww aww..hmm.errmm..geram geram..cantikkan tudung ni..ala ala tudung pearl haya....range harga tudung jelitasara ni adalah murah dari pearl haya...ntah bila boleh pulak minat dengan tudung kayak gini..selalunyer orang takot nak pakai tudung camni takot nampak tua kan..actually ada cara nya i rasa..kena bersesuaian dengan baju...if tudung kayak gini baju nyer mesti la yang plain..less corak..so tak nampak la serabut semacam..dan boleh menyerlahkan tudung yang cantik ini..aiii..geramm sungguh..


zafirah buat muka toya..



rindu selendang mawar..fareeda dah tak keluarkan mawar ni..actually i lebih minat fareeda jenis mawar ni sebab bila pakai nampak muda remaja..hehehe..perasan gitu..kalau yang jenis terbaru more to makcik makcik..i kan jenis tak sedar diri dah tua..harus la nak yang nampak muda ajer..hehe..

mood membeli tudung dah ke laut..sekarang lebih fokus dengan barang barang rumah..dah kebanyakkan masa i di rumah.harus la perhatian pada barang barang rumah....i tengah mengumpul koleksi barang di dapur berwarna hijau..konon konon bagi efek segar dan sejuk gitu..dengan harapan semakin rajen la i berada di dapur..hehhh..

zafirah bersama sepupunyer..

kalau sebelah azizi dia la cucu tunggal..so dia belom ada sepupu lagi..dua pupu tu adalah..tak tau apa gelaran bagi anak sepupu azizi...

ni anak anak dara cucu tok jah, dan tok wan aq'..sorang lagi shifa (anak kakak)..shifa ni pemalu sket..susah nak di ajak bergambar


wan aisha damia (anak abang) & nur shahira atikah (anak kakak)

  amboii..senoroknyer dia..



masing masing bersiap cantik cantik nak pergi kenduri nie..

best bila ada budak budak ni..geli hati dengan tingkah laku mereka..


resepi: udang goreng kunyit

kalau ada udang i selalu masak masakan ni..sonang..lagipun manis udang terasa..

bahan bahan

@ udang
@ 2 ulas bawang putih di tumbuk
@ 3 ulas bawang merah di tumbuk
@ 2 tangkai cili padi di tumbuk
@ serai di ketuk hujungnyer
@ sedikit serbuk kunyit
@ cili merah di hiris nipis
@ bawang besar di potong membulat
@ sedikit garam dan gula


cara membuatnya

1. Tumis bahan yang di tumbuk berserta serai sehingga naik bau.
2. Masukkan serbuk kunyit dan udang
3. Kacau seketika sehingga sebati
4. Setelah udang agak masak tambah sedikit air..ikut suka nak letak air banyak mana untuk di jadikan kuah
5. Masukkan bawang besar. Masak sehingga bawang layu.
6. Perasakan dengan garam dan gula...done !


percubaan membuat kari @ gulai..

dalam banyak banyak masakan kari la paling i tak terror..banyak kali jugak la dok try..tapi tak menjadi..mesti ada yang tak kena..maybe sukatan yang salah..

last week i buat..terlebih cair la pulak..memula ingat terlebih letak rempah kari..masa dok kacau rempah tu boleh plak aku buangkan sikit rempah tu..aiyakk..

itula masa my mom masak kari tak pergi belajar dengan dia,,asyik melepak kat ruang tamu tengok tv jer..heh..kalau tolong pun, tolong kupas bawang dan bersiang ikan je pung..


bahan bahan pun rasanya dah lengkap..ikan maybe tak sesuai..hentam saja la..heh

kari yang kurang umpphh..tak tau silap kat mana..

masih belum berputus asa..sekali seminggu i nak buat kari sampai i terror..


Related Posts with Thumbnails