Followers

Wednesday, November 21, 2012

DIY: draped cardigan

ini adalah baju lama yang di transform kepada cardigan bernafas baru..hoho...act, baju ni sangat tidak pakai sangat..sebab sangat ketat di bahagian dada..sangat la tak selesa...beberapa kali je kot pakai, tu pun di buat sebagai inner..

first, potong di bahagian tengah

pada bahagian bawah baju, potong mengikut garisan di dlm gambar...membentuk cebisan segitiga

 cebisan segitiga tadi di cantum di jahit pada bahagian atas baju


 syioknyerr..ada cardigan baruu..heee



for more details check it out here..lebih jelas dan details lagi..

till then,
selamat mencuba :)

7 comments:

Aida Jelita said...

creative nya

Maryam said...

haizan, minat kita sama la.suka jahit2 ni.hehe

eis said...

Wahhhhh tabik kat nor

norhaizan said...

aida

thanks dear :)

norhaizan said...

maryam

yeke, give me 5 :)
tihee..

norhaizan said...

kak eis,

hehehe..blushing :P

Misae Razak said...

hi..baru jumpa blog ni..kreatif yang amat!

Related Posts with Thumbnails