Followers

Monday, October 15, 2012

breakfast kami...

i baru lepas breakfast..i belom start main masak masak for lunch pulak kat dapur...nak rehat rehat kejap..main main dengan zafirah...i boleh masak lunch lewat sedikit sebab i buat cucur udang dengan kuantiti yang banyak..so suami akan keyang lama sket..bagi can i layan blog sat...hehehe..

lately i jarang reply lawatan kawan kawan..macam sombong pulak kan...i sedar pasal ni dan sori sangat sangat..jgn berkecil hati..sudi sudi kan la melawat blog i yang tak seberapa ni..lepas ni insyaAllah i akan rajen membalas komen


 breakfast zafirah...grilled steamed potato...nama nak gempak je kan...i steam potato sekali dengan kulit sampai empuk...sejukkan, then buang kulit..potong panjang panjang..pastu bakar di atas non-stick pan bersama dengan sedikit olive oil...makan dengan kismis..

zafirah makan sampai dekat nak habis..lega..puas hati i rasa bila dia habiskan food dia..sebab sekarang ni memang susah dia nak makan..asyik nak main jer..tambah tambah kalau suap bubur..memang jarang nak habis..makan pun skit sangat...risau i..makan sket, tapi main banyak..huhuhu


cucur udang kasih sayang..hahaha..ni baru 1st round..ada 2nd and 3rd round lagi..suami kenyang, i senang hati sebab lambat sket la nak masak untuk lunch..hahaha..dasar pemalas  : p

No comments:

Related Posts with Thumbnails