Followers

Wednesday, August 15, 2012

persiapan raya

semua orang tengah kecoh buat kuih buat itu buat ini..i pun nak kecoh kat sini jugak uolss..heww..persiapan raya tahun ni banyakkkk tertumpu pada zafirah...

baju kurung raya dia saja dah 4 pasang..tok yom jahitkan 2 pasang..tok jah jahitkan 1 pasang..mama belikan satu pasang..raya sakan la dia...(eventho dia tak tau pape..hehe)..dress dah ada 4 helai..beli dua helai..nenek ngan mak wa kasi lagi dua helai..alhamdulillah...kasut sepasang..ingat nak beli lagi sepsg..tapi hubby cakap nanti kaki dia cepat membesar...rugi..tapi i ingat nak cari yang murah murah jer nanti..so tak la berasa kerugian sangat...i paling esaited nak tengok zafirah pakai kasut..hehe..masa try pakai aritu dia asyik dok membongkok pandang bawah, dok kelebek kasut dia..hehe...stoking renda renda ada 3 pasang...beli dua pasang..makwa kasi sepsg...headband tak beli..ayah zafirah tak kasi beli sebab katanya bersepah headband zafirah kat rumah..hehe...mama dia la yang sakan membeli aritu..lagipun sekarang dah pandai cabut headband kat kepala dia...

ayah zafirah pulak, baju melayu..t-shirt berkolar dan kasut baru..

mama zafirah paling sadis..satu je baju raya pun..tu pun jahit sendiri..tudung raya pun jahit sendiri..memang modal tak banyak..penjimatan hebat..tahun ni la i rasa raya i paling bersederhana..but alhamdulillah...semalam baru sudah jahit beads pada baju tu..lace dah di tampal lama dah..ingat nak tambah 3d flower..tapi rasa macam over pulak..nnti i jugak segan nak pakai..lace pun guna lebihan buat tudung wedding dulu..modal hanya pada belian kain chiffon yang semeter rm6.80..hehe..manik pulak memang dah sedia ada dalam collection..tudung raya pulak modal kain chiffon rm8.90 plus 10% diskaun..beads pun dah sedia ada....so boleh kira berapa sangat $$ mengalir untuk i tahun ni...

kuih raya still tunjuk tunjuk lagi dis year..coz belum ada oven,,my husband plan nak redeem point jusco untuk tukar beli oven...tu yang dok tunggu tu...

duit raya sampul raya my husband yang handle..dah tukar pun..i tolong pegang dan edarkan jer..hehe

ok, dah...macam mana pulak persiapan korang yer...

No comments:

Related Posts with Thumbnails