Followers

Wednesday, August 8, 2012

perihal puasa

dis week and last week aku kurang hapdet..bukan tade isi..banyak benda nak story mori..tade masa? rasanya banyak je masa terluang..tade mood?? mungkin..tapi satu je alasan dia...penat..letih...puasa kan..

lepas zohor je mesti kena tido..join zafirah tido...kadang kadang sampai dekat pukul 5 baru terbangun..terok kan...

seawal pagi pukul 4 aku dah bangun..masak..ada yang lauk baru di masak..ada yang hangatkan saja..tapi kebanyakkan lauk masak baru..rajin kan..aku memang jenis kurang berselera if lauk yang perangat ni..sebab since dari kecik lagi mak dah ajar makan sahur lauk baru baru dia masak..mak selalu pesan makan banyak banyak..takot siang esok lapar..terbawak bawak sampai sekarang..hehe..

nak nak pulak sekarang ni azizi tade selera makan nasi time sahur..dia request nak mee bandung ke hailam ke ape ape je la kecuali nasik..akak ikot jer..taat gitu...bangun penuh semangat masak apa yang patot..kecuali sahur tadi i buat nasi lemak sambal sutung...sekarang asyik menguap je ngantok...letak santan banyak..haha..

boleh di kira sejak balik sini..dua kali je kot makan kat luar...yang lain semua masak...haha..rajen kan..dari la lauk sampai ke kuih muih semua masak sendiri..rasa macam best lagi if masak sendiri dari beli bazar yang belom tentu sedap ke tak...

malam terawih ngan husband...ada jugak berlubang lubang..bila ada budak kecik ni..faham faham je la...

ada lagi 10 hari ramadhan nak tinggalkan kita kan..



antara yang dimasak..banyak kali tau buat kari/gulai..mentang mentang dah terror..hehe 


masa shopping cari baju raya zafirah dan ayah...tak sabar nak tengok for the first time my little Z ni pakai kasut..heh...

3 comments:

@YUNID@TI said...

sedapnye... aleeya suka sangat mkn roti jala tu

Nazirah Azeman said...

sedap nyer tgk kuah kari tuh.nom nom nom

zamm said...

amboii rajinnya hang masak mee hailam pepagi.. tersangat lah kagum! O_o. aku bangun minum ayaq pun sambil tutup mata..haha

tapi betulla hg mmg x lalu makan lauk perangat kan.. dulu ingat zaman kt U hang gigih p cafe pepagi buta beli nasik.. aku mmg tidoq ja la..hihi kenangan2..

Related Posts with Thumbnails