Followers

Monday, July 16, 2012

tema kaler baju raya kami biru, korang?

aritu pegi kamdar beli chiffon kaler biru muda dan maroon..masa pegi tu lupa bawak lace..so tak tau nak matching dengan kain kaler aper..nasib balik balik try letak rasanya kaler biru muda yang menepati hati. baru la lace tu nampak menyerlah skit..yo yo oo jer la...

so, secara tak langsung baju raya zafirah dan ayah harus la kaler biru muda sama macam mama..tahun lepas beli baju azizi dulu kaler oren peach..last last cari baju raya aku kaler tu sangat susah..sebab masa tu preggy, susah la nak cari yang sama warna..so tahun ni azizi dah sound awal awal cari baju raya aku dulu..yang lain menyusul kemudian..hehehe..

tadi pergi giant beli barang makan puasa..ni adalah acara wajib sebelum masuk bulan puasa. beli kurma, milo 3 in 1, ho ho ho horlick, telur masin, susu segar dan papadom..rasanya last year pun barang barang ni mesti ada, dan takkan kehabisan stok bila puasa..hee...

lepas tu jalan jalan sekitar giant sempat rembat 2 helai pashmina, yang pada mulanya berharga rm18 per helai..tapi tawar punya tawar dapat la rm22 untuk 2 helai..hahaha..ganaz tak ganaz..mesti tuan kedai tu berdoa aku tak dtg lagi kedai dia..hahaha

jalan jalan jumpa kedai jual accessory vintage..jumpa pulak ring yang sama size ngan jari kecik kemetot ni..sebab jenis boleh laras kan..terus sambar this cute oversize vintage ring..

masuk book store nak cari hijabista..alahai..tak jual..banyak dah book store yang tak jual..end up beli ni..lagi banyak manfaat kan..makanan di bulan puasa nanti..dan bulan bulan lain jugak

   yang siri 4 dah lama beli..yang siri 2 yang baru di beli..ada jugak tangan si kecil nak inteprem kan...


No comments:

Related Posts with Thumbnails