Followers

Monday, June 4, 2012

zafirah's first book

masa pergi jusco hari tu belikan zafirah buku..beli dua buah..satu untuk baby..satu lagi untuk budak besar sket..so, officially this is buku pertama zafirah...


bila tunjuk buku ni dia renung jer, pastu senyum senyum je kat aku bila tengok aku dok bercakap..pastu lelama tu mula la tangan mencapai nak ambik buku..tapi no no..tak boleh la buku ni tak boleh dikunyah sayang..nanti mama beli soft book boleh la dipegang dikunyah kunyah..

aku tunjuk kan buku yang untuk kanak kanak besar sket tu..tapi dia tak fokus..sebab gambar dalam buku tu agak crowded dan banyak warna..  

ayah pandai berlakon..good job..!! hehe

antara kandungan dalam buku...simple dan senang baby nak fokus




terangkat kepala nak capai buku

actually, i don't know what is correct time/age untuk kanak kanak start dengan buku..memang umur dia sekarang ni dia tak faham apa yang kita dok bacakan kat dia tu..at least dia dah kenal or tengok la kan...rupa buku tu macam mana..memang dia tak faham apa apa..as a parent, we know that melentur buluh biar dari rebungnya...dan di harapkan buku dapat menjadi kawan baik mereka..nak sleep pun biar ada buku kat sebelah..

aku tunjuk kat dia dua kali sehari...waktu siang dan malam...or bila bila masa yang dia dah bosan main toys..or time aku pun bosan tak tau nak main ape dah dengan dia..


1 comment:

Ena said...

good job mama.. :)

Related Posts with Thumbnails