Followers

Wednesday, June 27, 2012

product rambut kegemaran

penjagaan rambut adalah sangat penting terutama wnita bertudung kan..sebab rambut tertutup..pori pori tak bernafas baik..terperap dan berpeluh bagai.potential nak dapat dandruf adalah tinggi..jangan ler pulak pakai tudung cantik cantik tapi rambut...hmm..renung renung kan..

kalo ada wang poket lebih tak salah every month nak pergi saloon..tapi apa salahnya diri sendiri yang take care of the hair berbanding orang lain yang jagakan..

shampoo, conditioner, serum, leave-in adalah empat benda wajib i guna..i cuci rambut selang dua hari..

banyak product shampoo di pasaran, cuba lah try untuk dapatkan product shampoo yang sesuai untuk rambut uolls..i tak boleh pakai rejoice, head and sholder, pantene, sunsilk..bila dah shampoo sure rambut kembang kejung semacam..


ini antara produk shampoo, conditioner, serum, leave-in kegemaran...

all of below product memberi kesan yang baik pada rambut i..rambut lembut, tak mengerbang, rasa macam retis pulak..hahaha


 loreal paris nutri-gloss light shine shampoo and conditioner 

 dove damage therapy intense repair leave in, shampoo dan conditioner

 palmolive naturals shampoo & conditioner..2 in 1

 loreal paris smooth intense anti-frizz serum

 schwarzkopf gliss hair repair leave in

dove damage therapy intense repair overnight treatment

i tukar tukar brand shampoo dalam dua tiga bulan sekali..setiap kali bershampoo i pakai conditioner, pakai hujung hujung rambut saja..elakkan dari terkena kulit rambut.biar dalam 5 - 10 minit, then bilas sebersihnyer..

leave in i pakai lepas rambut separa kering or kering.kadang i pakai kadang lupa..hee...serum i pakai 2 or 3 kali seminggu..at least sekali seminggu if lupa..yang  schwarzkopf gliss leave in sangat best tau..rambut selembut sutera..guna jari pun boley..hehe..i belom try product lain dari  schwarzkopf gliss ni..later i nak try their shampoo, canditioner and mask..

so uolls, mari la rajen rajen menjaga rambut yer..rambut kan mahkota kita..

No comments:

Related Posts with Thumbnails