Followers

Tuesday, June 12, 2012

percubaan membuat kari @ gulai..

dalam banyak banyak masakan kari la paling i tak terror..banyak kali jugak la dok try..tapi tak menjadi..mesti ada yang tak kena..maybe sukatan yang salah..

last week i buat..terlebih cair la pulak..memula ingat terlebih letak rempah kari..masa dok kacau rempah tu boleh plak aku buangkan sikit rempah tu..aiyakk..

itula masa my mom masak kari tak pergi belajar dengan dia,,asyik melepak kat ruang tamu tengok tv jer..heh..kalau tolong pun, tolong kupas bawang dan bersiang ikan je pung..


bahan bahan pun rasanya dah lengkap..ikan maybe tak sesuai..hentam saja la..heh

kari yang kurang umpphh..tak tau silap kat mana..

masih belum berputus asa..sekali seminggu i nak buat kari sampai i terror..


4 comments:

fiszah_pjo said...

terbalik ngn aku..if kari/gulai/rendang my masterpiece gitu..haha..ai masalah bab buat sup :(

norhaizan said...

blh la ajarin aku nanti..asyik gagal je nih -___-

lovely said...

takpa.. yg penting ada kesungguhan.. lama-lama jd la tu..
chef wan dulu pun macam tu jugak.. hihii.

AZIZAH ROHANI said...

hehe kalau buat gulai ikan nie memang kena ikut flow betoi2, dah banyak kali try buat x jd power mcm kari mak, bila dah menuntut, rupanya mak bancuh rempah guna air asam jawa, pastu betui2 pecah minyak, guna halba campuq + bayak sikit bahan tumis dia.akak cuba la lagi nanti mesti jadi nya

Related Posts with Thumbnails