Followers

Thursday, June 28, 2012

lunch mama & zafirah..prawn olio with chicken

hari hari cakap pasal makan..hehehe..bosan kan..

dah itu keja i hari hari masak makan masak makan..heh..i teringin nak buat prawn olio tapi tak cukup bahan.tak cukup syarat..so, i hentam je la apa yang ada..tak kesah..sebab i jugak yang makan..hee..tapi i dah simpan sket untuk husband...balik penat penat mesti lapar nak makan...at least ada yang ni boleh makan dulu if dinner belom siap..

 italian mix herbs. olive oil. angel hair pasta

i suka angel hair sebab cepat masak..tak perlu tunggu lama lama.

bawang putih. bawang besar potong dadu. limau nipis. chili flakes. ayam dipotong halus. udang. broccoli. tomato.

 tak cukup bahan sebenarnya..cendawan tade. sayur mayur orang putih tade. hentam la

rebus pasta. then i tumis bawang dengan olive oil. letak ayam. biar ayam masak dulu. tambah air sedikit. then, letak udang, biar udang separuh masak. letak chili flakes..lepas tu masuk broccoli dan tomato...masukkan italian mix herbs, garam dan gula..bila dah siap, letakkan hirisan limau nipis..taknak letak pun takpe..dah sedap dah..


prawn olio with chicken.,hentam saja nama dia..i tambah ayam sebab i tade banyak udang..lagi pun keyang sket bila letak ayam.

lunch zafirah sama macam menu semalam..cuma i tukar broccoli dengan spinach..

 rupa selepas di campur susu

sebelum di campur susu

yang ni pun dia kurang berselera jugak..hmmm..i suap banyak banyak kali..baru habes..i sendiri rasa pun tak lalu..hee..next time i nak tukar susu dengan ikan bilis..bila dekat dekat umur dia 7 bulan nanti i tukar guna ikan bilis..baru dia suka kot..kot kot yela...

No comments:

Related Posts with Thumbnails