Followers

Monday, June 25, 2012

demam satu family

semalam pukul 11 pm lebih baru sampai dari kampung...pulang untuk cucuk 6 bulan zafirah..tapii tak dapat buat sebab zafirah still ambik antibiotik..dia demam hari rabu lepas..petang tu jugak dia dah beransur pulih..kami dok jelum air satu badan..lap lap dengan kain napkin yang basah...malam tu pulak kami lekatkan cool fever kat dahi..esok tu dah lega sepenuhnya..cuma...selsema dia je belum hilang..bila dia dok sokseksoksek hidung, clogging kat hidung, kesiann,,,

dah tiga malam dia tak boleh tido..tido selewat pukul 3 am....semalam masa pukul 1 am lebih kami pergi jumpa doc..doc kasi nasal spray untuk di sembur dalam hidung dia supaya yang tersumbat dapat di pecahkan..

alhamdulillah lepas sembur dia dah boleh tido..

rabu dia demam..hari khamis kami ikot berjangkit..hari khamis tu azizi ambik mc...so boleh bergilir-gilir jagakan zafirah..

aku dan azizi dah sembuh...tinggal zafirah..cecema masih ada...kesian....

tengahari ni azizi balik lunch...tapaukan food untuk isteri manja dia ni..hee...dia cakap aku tak payah masak..kesian dengan aku..dah banyak malam tido lewat jagakan zafirah..azizi pun sama tido lewat tengokkan zafirah...ni adalah our first experience jaga zafirah demam..sepanjang 6 bulan kelahirannya..dis is first time dia demam..kesian..banyaknyer kesian..memang kesian pung..!!

tenkiu sayang..bersama sama saya jagakan our little princess yang sekarang semakin banyak akal mengada dan menjerittt..heh..

jum jum layan  5 rencah 5 rasa..

kena buli pakai serkup dengan tok dan nek. baru seangkatan dengan diorang katanya..hehehe

1 comment:

@YUNID@TI said...

siannya.... cecepat sembuh baby zaffirah

Related Posts with Thumbnails