Followers

Tuesday, May 8, 2012

video memasak..senang nak belajar macam ni..

malasnyer weyhhh nak buat pape...nak berehat tido saje boleh???

pagi tadi zafirah meragam kuat..asyik asyik dukung bawak masuk bilik, dapur, ruang tamu, bilik tetamu, bilik stor..dok macam tu jugak..merengek memanjang...belek belek dia atas bawah depan belakang kot kot ada sakit kat mane mane ker..tapi nan hadoo...rasa badan dia ala ala suam suam panas gitu..ambik termometer kepit celah ketiak..suhu ok jer 36.6 celcius..bawak pergi mandi, bila mandi ok jer dia...lepas mandi hek hek balik...dah nak tenggahhari baru la okay sebab dah poopoo..hehehe..sebab tu ker yang dok merengek satu pagi..sakit perut..patut la asyik melepas bom je dari awal bangun..kesian..lega aku, dah selamat berak dah dia..haha

satu pagi ni memang tak dapat buat ape ape...ingat nak membasuh..melihat ke si kecik ni..memang tak leh berenggang langsung..hanya sempat angkat kain jer..tu pun tangan sebelah dok dukung dia...

nasib rumah dah sedia kemas..sebab baru kemas dua hari lepas.. dan tade sapa sapa lagi yang nak semakkan..

dan nasib tadi dah tido dengan aman dah dia..kejung tangan meng'hayun buaian..kalau baby macam ni punya hayun pun lambat nak tido..kalau orang dewasa tak sempat nak hayun dah tido..hehehe..

lepas tido..cepat cepat mandi..sambil scrub scrub bagai..alahai..lama tak buat..seronok..sebab badan jadi wangi juga lembut tulus mulus..

nak hover je kan..mandi je pun..huhuhu..so sekarang sudah malas..nak tido...tapi kena masak jap lagi..ayam, daging belom keluar dari peti..hingat boleh keluar sendiri ker..

dua hari lepas husband cakap nak makan ayam goreng..betapa tak mengada nya husband, mintak ayam goreng jer..so, kasi up la sket..masak ayam goreng berempah la dinner nanti..sedappp..ikot resepi kat sini...memang sedap..tak tipu..resepi ni senang nak tiru..sebab video..tak perlu salin bagai..on jer laptop kat dapor..boleh tengok secara live..haha..tapi tak la over macam tu...aku pun ambik pen ngan kertas salin jugak..memang mudah la kalo nak tiru resepi tengok video ni..so uolls klik sini

ate nak masak daging..taip jer daging dekat 'nak masak apa hari ini?'



No comments:

Related Posts with Thumbnails