Followers

Wednesday, May 16, 2012

misi mencari rumah

Sejak tahun lepas misi ini telah berlansung..tapi nasibbb tak beli di penang..sebab sekarang kami dah ambik keputusan untuk tinggal di kulim since aku dah tak bekerja di penang...rumah yang di cari bukan la rumah idaman..biasa biasa ajer..cukup cukup makan untuk tiga beranak ni..maklum la single income..tak lepas loan kalau nak yang mahal mahal...tak pasal pasal hujung bulan mak anak bapak mengketedarah dinding rumah la jawabnya..nak nak aku pulak berterusan tak kerja..lagi azabbb...so cara terbaik, cari yang murah dan bersesuaian supaya tak menanggung azab kelak..nak rumah cantik tapi makan pakai tak cantik..heh..kalau rumah besar besar mampu ke nak kemas..rumah kecik kecik ni pun semak jer..huhu

Tahun lepas seingat aku dah 3 rumah kami p tengok..kat kulim pulak dah nak masuk 4 buah rumah..2 buah rumah azizi p tengok sorang sorang dia...masa tu aku tengah berpantang..

so now, adalah masa untuk membuat keputusan yang mana pilihan hati idaman kalbu kami..nak tanya zafirah tak reti pilih pulak dia..a-wu-wu-wu je dia..maksud kata mana mana pun takpe..janji tak kena ujan ayah..eceh..

Beli rumah bukan la pekara mudah..nak pk komitmen nak bayar tiap tiap bulan..nak kira cukup ke kwsp nak di keluarkan..nak kira duit deposit lagi...belom apa apa, dah nak kena bayar duit booking kan..nak nak..tak lepas loan..melesap duit booking tu..huhu..but, our target before 30 dah kena ada rumah sendiri..senang nak expand loan..

Hari pertama...

Azizi buat muka..


Azizi dengan agent..pakai agent senang..memang sudah maklum ler agak mahal..tapi dia buatkan semua..tak serabut kepala sendiri..


Rumah agak horror..sebab agak lama dan tuan rumah tak jaga di biarkan macam tu jer..tapi keluasan rumah besar..jenis semi-d, halaman rumah pun luas..kalau nak ambik yang ni memang macam macam kena buat..pintu pagar pun tade..$$$ lagi tu..


Hari kedua..

"mama pakaikan zafirah baju besar..tak suka..tapi zafirah terpaksa" : p


Cari kat kulim property..diorang tolong kirakan semua bajet..and derang sajes satu rumah ni..

bontot agent cari rumah..hehe..keji  : p


aku berkenan rumah yang ni..sebab nampak baru..tak perlu nak modified or tambah apa apa..tak besar mana..cukup la untuk kami 3 beranak..yang bestnyer tuan rumah siap tanam pokok kepala n pokok mangga lagi kat depan rumah..



 Cakkk



Balik je tengok rumah..shopping time pulak..hewhewhew

Actually hari tu tiga tiga pakai baju sama..beli masa kat phuket..tapi lupa pulak nak poyo ambik gambar tiga bersama..hehe..


"menantok la mama..jom la balik..nanak buaian ni.."

5 comments:

fiszah_pjo said...

hehehe...mama dia kt mana pun gojes..selamat mencari rumah :)seronoknya landed house..kt kl non hado..yg ado mahal gile..ada juga tp jauh giler..semua gile2,,budak kecik tu lama2 tgk cam atirah..hehe..nnti debab cam atirah gak kot :)


p/s: nor, buang la word verifcation..leceh nk komen..huhu

mrs Gee :) said...

weeiii... budak itu icap jari aaa..
mummy pokok kepala tuh rupa dia macamana? ahaksss..

norhaizan said...

Fizah : tu la pasal..aku dulu pun kat penang ssh nk cr landed house..memahal semua..tp kt kulim ni alhamdulillah..murah lg yg landed houses ni..org kata br nk naik..ye ke weh, tak tau plak ada benda alah tu..huhu..aku dh remove dh

kak tini : hahaha..pokok yg berkepala kot..tu la keja dia hari hari..xkira apa benda, semua nk msk mulut..

norhaizan said...

Fizah : tu la pasal..aku dulu pun kat penang ssh nk cr landed house..memahal semua..tp kt kulim ni alhamdulillah..murah lg yg landed houses ni..org kata br nk naik..ye ke weh, tak tau plak ada benda alah tu..huhu..aku dh remove dh

kak tini : hahaha..pokok yg berkepala kot..tu la keja dia hari hari..xkira apa benda, semua nk msk mulut..

Zura said...

akak pun skrg tgh mencari umah jgak...byk nk kena pk tuk cari umah nie..

Related Posts with Thumbnails