Followers

Monday, May 21, 2012

baju raya patch lace

boleh tak nak entry pasal topik nie...kan raya lagi 3 bulan..puasa pun belom..puasa ganti?? muahehehe..tapi start from now uolss dah start tempah baju raya kan..mak aku tailor..dah membukit baju baju orang tempah...actually teruja dengan design baju baju kawen sekarang yang kebanyakan boleh DIY sendiri..masa aku kawen dulu tade pulak tersebarnya baju kawen DIY yang sweet sangat tu..jeless makk..

tapi kan,,boleh ke nak di buat baju raya..overr x?? makk beraya kat kpg jerr..selalu baju patch lace ni orang kawen, bertunang, bridesmaid, je yang pakai..ada la jugak aku nampak yg pakai attend kenduri kawen..sangat sangat sweet..

aku penah tanya di fb tailor yang jahit baju patch lace ni..kebanyak 150++..berpatutan dengan jahitan diorang yang sangat cantik tu..lace pun nampak berkualiti..dari gambar la..but, pk balik tahun ni adalah raya extra berjimat dengan adanya cik kak zafirah tu..kebanyakan akan di labur kepada beliau..so, kena DIY baju raya sendiri..lebihan kain lace masa kawen dulu still ada lagi..cuma makk kena cari kain untuk di buat baju..tema color makk tahun ni pun tak tau lagi..bulan depan misi memujuk suami terpaling tercinta..hee..



alahai..suwitt sangat kan..jeles makk..hewhewhew..gambar gambar dari fb beadmeplease

tgk la kalau rajen if malas nak buat dan segan nak pakai, maka tak jadi..  :(

6 comments:

fiszah_pjo said...

yeay..baju raya atirah dan mama atirah pon patch lace tau..hehe..DIY..tapi lom buat pon lagi...angan2 da ada..tnggu masa menjahit je..tak kira la kwen ke tak..raya pon ai nk bedal je lace2 patch ni..jom satu boria!

norhaizan said...

yeayy..!! ada geng...zafirah xtau lg..if ada lebihan lace mama zafirah buat..

Dilakochan said...

ahhh cntikknya.
Tp tangan xberseni nk DIY !

Agak2 klw antar tempah tu berapa lah ek?

norhaizan said...

awak try tny owner fb beadmeplease tu..link pun sy sertakan kat entry..

sy penah tny kat sini http://www.facebook.com/beadsn.blings
dalam rm220 dia ambik..

mmg cntik patch lace ni..sweet sgt :)

marshmellow hot chocolate said...

aslmkm kakak2 sekalian..mana nak dapat patch lace yang berpatutan ye?nak jahit sendiri :D

NC said...

Oh my., saya dah jatuh cinta dengan blog awak...saya baru je berjinak2 menjahit DIY ni...cita-cita nak belajar menjahit baju, bukan nak ambil upah...cukup sekadar jahit baju sendiri...

Related Posts with Thumbnails