Followers

Thursday, April 26, 2012

update makeup stuff

Dulu every month mesti aku akan hapdet makeup stuff yang baru baru kan...but now, bukan every month pun aku beli, bila rasa perlu jer beli..sebab aku dah berjaya mengelakkan pembaziran membeli barang barang makeup...hihih..

rasa sunyi pulak blog ni kalau tade hapdet pasal barang makeup kan..so now, setakat ni few items yang belom di review...act, mekap mekap ni aku dah guna byk kali pun..but still nak show off jugak kat sini...kehkehkeh



Essence You Rock Eyeshadow Palette..murah je au...RM18.90 kot..lupa exact price ..limited edition untuk You Rock! collection...


Ada mirror besar dalam dia...6 colour eyeshadow kesemuanya..light green, white-cream, grey, dark grey, purple-grey, dan light pink..all the colour sangat sweet..dan shomel kot... 

 Di sertakan dengan brush and sponge applicator dan juga pencil liner..pencil liner ni okay gak tau..hitam melegam.tapi adalah kurang water-proof..so, senang nak cuci bila nak ambik wuduk kan... 


Instruction cara nak apply this eyeshadow tertera kat belakang palette ni..

Overall, eyeshadow ni boleh la tahan, tak de la pekat melekat or terang sangat..rating aku kasi 2.75/5..alamak ada point point pulak..lantak la kan..tehee....ringan ringan aje colournyerr..but, make sure before apply this eyeshadow letak eyeshadow base dulu..my one yang faberet adalah Urban Decay Primer Potion..boleh rujuk kat sini...sekarang dah second tube tau..sangat setia pada eyeshadow base ni..or korang boleh jugak try eyeshadow base dari produk essence ni..produk produk dia semua adalah jenis mampu milik...murah murah ajer...kualiti??..korang give a try dulu..baru la korang tau kan... Aku beli yang ni sebab tertarik dengan palette dia macam palette benefit kan..so kawaiii...


 Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar..RM 145 kot..ni pun dah lupa exact price dia..beli kat outlet Bobbi Brown, Gurney last year..but still dok elok lagi..sebab jarang guna..selalu berada dalam handbag, in case kalau nak touch up jer guna..or pergi travel mana mana dan tak bawak banyak barang makeup or bila terasa nak mekap cantik cantik dating dengan husband..sangat tantekk bila berada di pipi..and shimmering powder dia tu yang membuatkan pipi glowing ajer..kamera cap cikai jer..kalo tak mesti dah tunjuk bukti kat sini..hihihi



 Maybelline Clear Smooth B.B Cream..RM 15.90..baru beli semalam..orang lain dah berzaman pakai B.B cream..aku baru jer nak try..litupan yang ringgan so boleh menbenarkan kulit bernafas dengan baik..jangan guna faundation tebal tebal macam kryolan or naturactor selalu au..sebab faundation mereka adalah sangat tebal..
Aku ambik colour Natural..ada dua kaler jer pun..Fresh dan Natural..aku ambik Natural yang lebih gelap..sebab aku jenis suka faundation or powder yang one tone lebih gelap dari warna kulit sebenar..

8 in 1 uollss..tak kesah la..janji sesuai dengan kulit muka..



In2it waterproof blush...ok jugak la blusher ni..so so ajer..kena apply byk byk baru kaler dia melekat dan terang 

 Avon Simply Pretty press powder..yang ni my mom yang beli..dia tak suka sebab colour press powder ni agak gelap sket...aku kan suka yang kaler gelap sket dari kulit aku..so harus la aku cilok yang ni..hehe..memang anti-kilau habes..tapi tak segebuss bedak pixy..Pixy tetap no.1...

 Dior Addict Ultra Gloss..in 576..lipgloss ni sangat beshh..memang moisture habes..pakai jimat jimat..sayanggg..takot cepat habes..hihihi..beli kat counter Dior, Jusco...RM95 kot..lupa dah...





MAC Mineralize Skinfinish in Gold Deposit..beli kat outlet MAC kat Gurney last year..guna untuk shading biar ada glowing glowing gitu...memula nak cari blusher mineralize jugak..tapi masa tu diorang cakap dah abes..MAC tak continue keluarkan range mineralize ni..tak tau la sekarang dah ade ke belom...



 Maybelline Mascara The Falsies Volum Express..sapa tak suka mascara maybelline??..semua orang suka kan..i'm admit it..it is the no.1 mascara in the world..Lancome pun ada mascara yang best jugak..tapi eden tak penah torai...

Jenis ni ada brush yang boleh melentok lentok..maybe lebih mudah memberi volum pada bulu mata kot..tak try pakai lagi ni..sebab baru beli semalam..

1 comment:

Ana admi said...

Bykk.juga mekap :)

Related Posts with Thumbnails