Followers

Wednesday, April 18, 2012

mama doing research for her first solid food

Masa study dulu buat research research ni adalah yang tersangat boring..sebab mata sampai juling mengadap buku dan internet..tingat zaman kat usm..muka masuk paper, buat uji kaji pasal minyak masak yang sudah digunakan untuk menggoreng makanan, diproses semula untuk dijadikan biodiesel bagi kegunaan kenderaan sebagai ganti bahan bakar, tak caye..cer taip nama penuh aku mesti korang jumpa..tehee..hover ko nyah : p... 

But now, buat research untuk my baby pulak..hari ni genap umur zafirah 4 bulan 1 hari..dan ada lagi 2 bulan sebelum dia start dengan solid food dia...wahh...prepare awal awal...buat research mana yang patut dulu...my mom in law suh kasi masa umur 4 bulan...tapi takot la nak kasi lagi sebab nurse pun gtau perut baby boleh terima makanan selain susu start dari 6 bulan...sebenarnya nerbes nak suapkan zafirah..takot la kembung ke hape ke dia nanti..sebab tu la aku prepare biar penuh ilmu di dada awal awal..dah jumpa 3, 4 blog..nanti rajen aku share sini...tapi senang je weh ko taip jer kat encik google 

solid food untuk bayi 6 bulan

berlambak orang share...

No comments:

Related Posts with Thumbnails