Followers

Sunday, March 25, 2012

melawat tok wan alvaro

Dulu masa kami tinggal kat penang tiap tiap pagi pegi kerja Azizi car pool dengan seniour manager company dia..Alvaro namanya..berasal dari Columbia..aku pun tumpang se dua kaki...hehehe...sebab on da way derang nak ke tempat kerja derang akan lalu dekat dengan equatorial hotel di mana opis aku kat situ..so aku pun kenal la jugak dia..rajen jugak kami bersembang...banyak jugak kisah kisah yang di kongsi..dan baru lah kami tahu, dia ada title Dr. rupanya..kami tanya dia asal tak guna Dr, bila orang sebut nama dia..dia kata dia not so into title title nih..bagus kan orang spanish nih..so humble jer..dan banyak patent patent dalam bidang engineering yang di hasilkan oleh Dr. Alvaro Maury ni..

Tapi sekarang bila dah pindah kulim nih..dekat ngan company azizi...so kami dah tak ber car pool dengan dia dah..last car pool dengan dia masa aku tengah sarat mengandungkan zafirah..lebih kurang 2 minggu sebelum bersalin..dia pesan dia nak tengok baby lepas aku delivered nanti..so, minngu lepas azizi gtau dia yang kami nak melawat dia nak bawak zafirah..then, dia minta kami tunggu nanti dia bagitau bila boleh jumpa takot dia sebok pulak..biasa la orang besar besar kan..banyak la dia punya agenda..

Sukanya dia...orang nak bawak dia keluar jalan jalan...





habes la tudung mama kena tarik...tehee

So sabtu lepas..kami anak beranak berkunjung ke rumah dia dekat condo Regency Height, Penang..condo penthouse...memamg besar rumah dia..kalah rumah kami yang atas tanah ni...sori tade gambar yang aku tangkap...malu beb nak keluar hp nak snap snap bagai..tehee...

Isteri dia pun sangat la baik dan peramah...ada je benda nak di sembang kan...Makanan yang di hidang adalah halal...sedap...macam makan kat nandos..memang kenyang abes la..malam tu balik terus tido kekenyangan...

Zafirah pulak dapat hadiah...yippie..selai seluar..dan dua lai baju...yang boleh di mix match kan..



So kawaii kan bag tu...dah rasmi dah siang tadi..buat isi segala kelengkapan zafirah time keluar jalan jalan..hihi...botol susu, selimut, topi, lotion, pampers dan segala macam la...

1 comment:

fifitiez said...

eee..gebunya dia.rasa nak picit2 jer..hehe.

Related Posts with Thumbnails