Followers

Tuesday, March 20, 2012

how to get blackest black eyeliner

Ini cara aku, cara korang korang tatau la macam mana pulak kan..So, cara aku ni, cara yang berkesan bagi aku..sebelum ni, aku try guna MAC smolder eye kohl pencil liner..memang hitam pekatnya..tapi tak bertahan lama..abeh bersememeh mata..dia punya produk tu mudah jatuh kebawah..so tak sesuai..aku figure out yang Mac smolder ni sesuai untuk hasilkan smokey eyes..dengan smudge kan guna smudge brush..
Untuk yang ni..boleh dikatakan aku selalu praktikan mekap mata macam ni..tade nyer ber'eyeshadow ber'mascara ke hape..mana la nak sempat nak bersiap lelama..just apply mana yang mudah dan cepat jer..


Untuk upper line aku guna Kate Gel Liner..gel liner ni digunakan bersama ngan brush liner..sap sap soi ajer..mudah..sebelum ni kan aku ada mention yang gel liner sangat sesuai untuk mereka yang baru berjinak jinak pakai eyeliner..Kate Gel Liner waterproof okay..sesetengah eyeliner kata jer waterproof..dok tak lama tu abeh melekat kat bahagian atas..bila kelopak mata dok kelipop kelipop kan..


Dan yang aku kagum adalah Silky girl Hi Definition Gel Eyeliner Pen..Ko ingat TV jer ke ada HD..eyeliner pun ada jugak tau..17 henget kot sebatang..lupa dah..rasa macam nak g beli lagi 9..bagi cukup 10..hahaha..tamak..tade la..yang pasti aku akan beli lagi 1 or 2 batang..buat stok..hitamnya memang pekat melegam.tak perlu nak calit 2, 3 kali..sekali calitan pun dah hitam pekatnya...tapi dia ada kureng waterproof..thats why aku tak guna untuk upper liner..just guna kat lower liner..lepas apply jangan dok gatal tangan dok sentuh sentuh or tenyeh tenyeh mata..kang cepet bersememeh mata korang.tapi tak macam Mac Smolder, Mac Smolder akan bersememeh dengan sendirinya..tu yang tak best..


So, ape lagi..cepat cepat pergi watson or guardian dapatkan eyeliner ni sebatang..korang pasti suka..ngeee : )


Aku tak boleh bukak mata luas luas..nanti nampak macam hantu..hahaha :P

1 comment:

fiszah_pjo said...

si cantik:)..suka sgt dpt jumpa hg ngn zafirah walaupun sekejap ari tu

Related Posts with Thumbnails