Followers

Monday, March 26, 2012

projek tergendala...


Baju dan kain dah siap jahit..kain nyer siap buat ala ala renda tudung meja bagai..hehehe..tingal lagi nak jahit manik manik kat area bawah tangan dan baju..pastu nak tambah lagi beading..kedai beading kat area kulim ni pun tak tau kat mana..so projek tergendala la ni..maklum la full time house wife yang super duper busy ni..hehehe..ingat boleh la pakai time kenduri weekend ni..nampak gayanya macam tak sempat nak jahit...pakai baju lama la kot..kesian kan..

stroller untuk zafirah..

Semalam jalan jalan shopping kat Jusco Perda, tujuaan nak cari baby teething untuk zafirah..sekarang dia suka sgt nk gigit dan jilat jilat..bukan gatal gusi pun tapi aku rasa time usia macam ni dia memang suka nak jilat jilat kan..kalo letak lengan or tangan kat area mulut dia..mesti cepat cepat dia alih nak jilat..habes berair liur..berjela jela plak tu...hihihi..

Pastu nak usha usha satu or dua lai baju dia..tapi last last tak beli pun...terbeli stroller...memang wajid bin perlu pun stroller ni...mudah nak bawak baby jalan jalan..seminggu struggle bawak zafirah keluar, asyik bertukar ganti dukung dia..memula nak cari yg 3 in 1..sekali dengan basket dan car seat..tapi tade pun di jual kat situ..so ambik yang stroller dulu la..car seat next month pulak..

Ayah dan zafirah rasmi dulu..tehee

Diam jer dia naik atas stroller ni..mula mula tu macam terkejut sket..kelakar tau tengok aksi dia..hehehe



Ecehh..zafirah pandang je ayah dia


Masa on da way balik kami singgah kat Permatang Pauh..kat kedai makan siam/thailand area situ..aku pun lupa dah nama kedai tu..boleh di katakan kalo time petang or malam if lalu situ mesti singgah makan moi sup dia..mabeles tau..



Moi sup dan ABC..terbaekk...!!


Azizi tengah kusyukk


Zafirah time ni dah mengantok teruk dah dia..asyik lena ja dia...kesiannn..nasib ada stroller..boleh la dia tido ngan nyenyak atas tu...


Sunday, March 25, 2012

melawat tok wan alvaro

Dulu masa kami tinggal kat penang tiap tiap pagi pegi kerja Azizi car pool dengan seniour manager company dia..Alvaro namanya..berasal dari Columbia..aku pun tumpang se dua kaki...hehehe...sebab on da way derang nak ke tempat kerja derang akan lalu dekat dengan equatorial hotel di mana opis aku kat situ..so aku pun kenal la jugak dia..rajen jugak kami bersembang...banyak jugak kisah kisah yang di kongsi..dan baru lah kami tahu, dia ada title Dr. rupanya..kami tanya dia asal tak guna Dr, bila orang sebut nama dia..dia kata dia not so into title title nih..bagus kan orang spanish nih..so humble jer..dan banyak patent patent dalam bidang engineering yang di hasilkan oleh Dr. Alvaro Maury ni..

Tapi sekarang bila dah pindah kulim nih..dekat ngan company azizi...so kami dah tak ber car pool dengan dia dah..last car pool dengan dia masa aku tengah sarat mengandungkan zafirah..lebih kurang 2 minggu sebelum bersalin..dia pesan dia nak tengok baby lepas aku delivered nanti..so, minngu lepas azizi gtau dia yang kami nak melawat dia nak bawak zafirah..then, dia minta kami tunggu nanti dia bagitau bila boleh jumpa takot dia sebok pulak..biasa la orang besar besar kan..banyak la dia punya agenda..

Sukanya dia...orang nak bawak dia keluar jalan jalan...





habes la tudung mama kena tarik...tehee

So sabtu lepas..kami anak beranak berkunjung ke rumah dia dekat condo Regency Height, Penang..condo penthouse...memamg besar rumah dia..kalah rumah kami yang atas tanah ni...sori tade gambar yang aku tangkap...malu beb nak keluar hp nak snap snap bagai..tehee...

Isteri dia pun sangat la baik dan peramah...ada je benda nak di sembang kan...Makanan yang di hidang adalah halal...sedap...macam makan kat nandos..memang kenyang abes la..malam tu balik terus tido kekenyangan...

Zafirah pulak dapat hadiah...yippie..selai seluar..dan dua lai baju...yang boleh di mix match kan..



So kawaii kan bag tu...dah rasmi dah siang tadi..buat isi segala kelengkapan zafirah time keluar jalan jalan..hihi...botol susu, selimut, topi, lotion, pampers dan segala macam la...

Thursday, March 22, 2012

headband untuk zafirah

Alamak..shawl shasmeen dah sold out..sedih sedih..kempunan makk..sapa lagi seller yang jual eh..nak pegi kedai radiusite jauh bebenor..takkan nak pegi sana semata mata nak beli tudung..mau mengamuk azizi..hehehe..untuk mengubat hati mama yang lara, mama pun telah membeli belah secara tamaknya kat satu online shop fb ni..so all mummy mummy out there, mari lah menghias anak dara mu..hehehe


Click on the above picture untuk pergi ke link Qaisara Headband..sgt kiut miut headband2 beliau...


shasmeen oh shasmeen


Baru place order for this shawl shasmeen kat dis website http://www.suehijab.com/ ...tuan kedai belom reply lagi..harap harap ia menjadi milikku..tiap kali nak place order untuk shawl tu mesti dah out of stock..boleh jer kalo nak jahit manik manik tu sendiri *ehem-ehem rajen la pulak kan, tapi takot kualiti kain tak sama dengan yang di jual..kalau dapat nak simpan pakai raya nanti boleh..tehee..

Zafirah hari ni..



Wednesday, March 21, 2012

she's my everything..



Belakang penuh barang barang hasil tuaian di giant



 Anak jambul mama..so cute and adorable...wahai rambut cepat la tumbuh..tehee  :p


anak mama

She got my nose....baru la boleh bernafas dengan jayanya...!! betul tak sayang...teheee

Tuesday, March 20, 2012

zafirah dapat buaiann baru...






Semalam lepas azizi pulang keja, kami anak beranak keluar pegi beli buaian untuk zafirah...beli kat babyland, kulim..dekat je dengan rumah kami..sebelum ni dah ade..tapi jenis yang sangkut guna paku yang di tebuk kat gerbang pintu..now tak perlu paku paku dah,,just guna besi yang self-stand...ada roda sekali..so boleh usung sana sini..  

Buaian baru zafirah..baru la si manjaku boleh tido lena..ada safety belt lagi..

how to get blackest black eyeliner

Ini cara aku, cara korang korang tatau la macam mana pulak kan..So, cara aku ni, cara yang berkesan bagi aku..sebelum ni, aku try guna MAC smolder eye kohl pencil liner..memang hitam pekatnya..tapi tak bertahan lama..abeh bersememeh mata..dia punya produk tu mudah jatuh kebawah..so tak sesuai..aku figure out yang Mac smolder ni sesuai untuk hasilkan smokey eyes..dengan smudge kan guna smudge brush..
Untuk yang ni..boleh dikatakan aku selalu praktikan mekap mata macam ni..tade nyer ber'eyeshadow ber'mascara ke hape..mana la nak sempat nak bersiap lelama..just apply mana yang mudah dan cepat jer..


Untuk upper line aku guna Kate Gel Liner..gel liner ni digunakan bersama ngan brush liner..sap sap soi ajer..mudah..sebelum ni kan aku ada mention yang gel liner sangat sesuai untuk mereka yang baru berjinak jinak pakai eyeliner..Kate Gel Liner waterproof okay..sesetengah eyeliner kata jer waterproof..dok tak lama tu abeh melekat kat bahagian atas..bila kelopak mata dok kelipop kelipop kan..


Dan yang aku kagum adalah Silky girl Hi Definition Gel Eyeliner Pen..Ko ingat TV jer ke ada HD..eyeliner pun ada jugak tau..17 henget kot sebatang..lupa dah..rasa macam nak g beli lagi 9..bagi cukup 10..hahaha..tamak..tade la..yang pasti aku akan beli lagi 1 or 2 batang..buat stok..hitamnya memang pekat melegam.tak perlu nak calit 2, 3 kali..sekali calitan pun dah hitam pekatnya...tapi dia ada kureng waterproof..thats why aku tak guna untuk upper liner..just guna kat lower liner..lepas apply jangan dok gatal tangan dok sentuh sentuh or tenyeh tenyeh mata..kang cepet bersememeh mata korang.tapi tak macam Mac Smolder, Mac Smolder akan bersememeh dengan sendirinya..tu yang tak best..


So, ape lagi..cepat cepat pergi watson or guardian dapatkan eyeliner ni sebatang..korang pasti suka..ngeee : )


Aku tak boleh bukak mata luas luas..nanti nampak macam hantu..hahaha :P

Monday, March 19, 2012

bawal is back

Sudah bertaubat from buying tudung fareeda..gila ko..nak beli lagi lagi dan lagi..dah la tak kerja..ko ingat gaji laki ko tebal ker..bwekk.. : P....harap ini bukan janji palsu..heheh..so now, tengah gila tudung bawal pulak..susah kan jadi perempuan..lepas satu satu benda lain pulak yang dia minat, addicted..eh, tak susah la...diri sendiri yang bikin susah..hehe..

 Aidijuma - bawal 1 tone polkadot

Terasa anggun macam Datin Nurjuma..haktuihhhhh  : P

Fall in love dengan bawal aidijuma..membuatkan aku nak pakai bawal semula...sebabnya bawal memang tudung paling sesuai dengan muka aku yang volatt ini..pipi yang tembam ni..bak kata orang hidung tak mancung pipi tersorong sorong..act, Azizi pun lebih suka tengok aku pakai bawal, dari tudung yang lain..tapi aku ingkar..hihi..tapi dia okay jer kalo aku sarung tudung lain pun..memahami gitu...dan sudah plan dalam kepala hotak ni nak jahit bawal ala-ala aidijuma..kalo ada kemajuan dalam design dia boleh la jual..angan-angan dulu*...pheww...

Sunday, March 18, 2012

alahai anak..

Baru sampai kulim..dah siap kemas barang barang yang aku bawak dari alor setar..tapi still ada banyakkkk lagi yang tak kemas..malas..penat...sambung esok la...Zafirah baru je dapat tido..kesian dia tak leh tido tadi..meragam banyak sebab mengantok sangat, tapi tak dapat tido sebabnya dia dah biasa tido pakai buaian..kat rumah ni tak de tempat nak sangkut buaian..ayahnya pula plan esok baru nak pegi beli..beli yang self-stand set buaian tu...kesian jugak ayah dia, dukung Zafirah ke hulur ke hilir..round satu rumah, nak tido kan anaknya..alahai anak..sila la bagi kerjasama..nasib tak lama sangat la, dia terlena dalam pangkuan ayah dia..


setelah tiga bulan di alor setar


Wah..ni tau barang barang aku nak di bawa balik kulim..ni baru barang barang mak nya saja (ada jugak sebahagian barang Azizi)..yang baby belom packing lagi..setelah 3 bulan kat alor setar ni..kejap rumah mak sendiri, kejap rumah mertua..tapi banyak kat rumah mertua la, hari ni baru nak pulang ke rumah sendiri ..ke kulim..sebelum preggy tinggal kat penang, but sekarang, aku dah brenti keja, dan follow husband tinggal kat kulim..dekat dengan kilang tempat keja dia..dan bermula la episod baru kehidupan rumah tangga kami dengan hadirnya Nur Zafirah Azalea..hope aku dapat jaga Zafirah sebaiknya bilaAzizi  pegi kerja nanti..ye lah, sebelum ni dapat bantuan mak or mak mertua..tolong tengok -tengokkan anak aku..now, kena buat sendiri...Zafirah..jangan meragam banyak tau..nanti mama panik..susah nanti ayah kat tempat keja..hehee..


Zafirah sedang tidur dengan nyenyaknya...

can't live without....



Black Pencil-Twist Eyeliner...

All are recommended black pencil-twist eyeliner..it is good for me..hopefully is goes well to you too..

1st: Mary Kay Eyeliner
2nd: MAC Smolder Eye Kohl (Pencil)
3rd: Silkygirl Hi-Definition Gel Eyeliner Pen 
4th: Silkygirl Long Wearing Eyeliner
5th: Maybelline Master Liner

Always in my makeup bag..





Friday, March 16, 2012

favorite body mist..


Bau ni memang aku suka, hari hari aku sembur. Even kalau kat rumah je pun aku sembur jugak. Lepas pakai body butter aku maintain baunyer dengan body mist ni..kadang kadang pakai body butter yg lain still sembur yg ni pada atasnya...Ni dah masuk botol ketiga..hee...sekarang dah bertukar packaging tetapi tetap setia pada Pure Seduction Victoria Secret ni..memang beshh...bau sweet sweet ala girly girly gitu..

happy 1'st wedding anniversary to us

11 mac 2011..
tarikh bermakna bagi kami berdua, tarikh ijad kabul...di mana kami di satukan...alhamdulillah..rumah tangga berjalan dengan jayanya, walaupun ada gak masam manis nya...biasa la kan...sedangkan lidah lagi tergigit...ecehh...dan sangat sangat bermakna for the 1st anniversary di sambut dengan kehadiran Zafirah, our little princess..semoga rumah tangga dan kasih sayang ini kekal hingga ke syurga...aminnn...





Related Posts with Thumbnails