Followers

Monday, December 31, 2012

SOLD OUT..kimono inspired cardigan paisley printed...rm35 only



status: sold
material: soft chiffon
size: free size
code: KC 001
price: rm35.00



 
 status: sold
material : soft chiffon
size: free size
code: KC 002
price: rm35

 status: sold
material : soft chiffon
size: free size
code: KC 003
price: rm35





 status: sold
material : soft chiffon
size: free size
code: KC 004
price: rm35



status: sold
material : soft chiffon
size: free size
code: KC 005
price: rm35

for fast reply..sms to 012-5980209..thanks

happy shopping darl :)

Sunday, December 30, 2012

now on sale chiffon shawl...rm20 ~rm25

this is sticky post..scroll down for new entry :)




ini berita baik untuk penggemar chiffon shawl..sebagai permulaan i perkenalkan harga istimewa..shawl yang panjang dan menutup dada..material chiffon yang terbaik :)
 if berminat boleh coment entry ni or sms ke 012-5980209 atau norhaizan85@gmail.com.. atau jugak add my fb untuk pm

happy shopping darl :)


CS001
RM 25
status : available

CS002
RM 25
status: available


CS003
RM 20
status: available


CS004
RM 20
status: available

CS005
RM 25
status : available


CS006
RM 20
status : available

Wednesday, December 19, 2012

happy 1'st birthday Nurzafirah Azalea

hari isnin lepas 17hb 12, 2012 adalah hari kelahiran zafirah for the first time celebrate her birthday...semuanya di kelola oleh keluarga mertua..aku just topup sket2 apa yang patut.syukur alhamdulillah..segalanya berjalan lancar

tetamu hadir tak putus putus..kebanyakkan adalah saudara mara mertua.


 zafirah dengan tokwan..abah i...

 tudia..tok dia tengah makan...seronok bermain dengan sepupu kesayangan..anak abang..bff zafirah ni..hehe





 muka blur taktau apa yg tengah terjadi..haha..besar besar nanti ko faham la zafirah...




 bff zafirah..wan aishah damia



 zafirah bermain dengan sepupu sepupu..dengan hero hero..pandai pulak depa ni main dan jaga dia


 time ni dah petang dah..ramai yg dah balik...cepat cepat mandikan zafirah sebab dah comot sangat dia..

 masih lagi bermain dengan belon belon..hehe

bila malam pulak habis dia sepahkan buah buahan plastik nenek dia..

mama doakan zafirah membesar dengan jayanya..semoga hidupmu di berkatiNya..

Tuesday, December 11, 2012

azam baru

belum pun masuk 2013 dah azam baru ?!! takpe takpe kita plan awal awal..nanti mask year 2013 kita realisasikan ia..hahaha..ayat..

ade macam macam plan dalam kepala otak i..sebelum ni ada plan with my friend..hopefully menjadi bila berjumpa all out nanti..kekangan cuma jarak jauh masih masing masing

for my own i will start slowly, sikit demi sikit..bakat yang ada buat apa di pendam kan..

masuk bulan ni cukup la setahun i mengganggur..now time to gain money..time to change everything...in syaa Allah..doakan i yer..

rajin rajin la datang melawat blog ni yer, mungkin ada sesuatu untuk kamu kamu dan kamu..

ini la 'majikan' saya sekarang..bos kecik :)

Saturday, December 8, 2012

DIY: halfmoon shawl

i beli dalam 1 suku meter kain chiffon actally 1 1/2 meter baru la cukup untuk buat halfmoon shawl ni..di sebabkan i baru nak try, so i tak tau the exact lenght untuk halfmoon shawl ni..

kain tu i bentangkan dan lipat dua, then i potong melengkung, hasilnyer macam bentuk di bawah ni..labuh untuk kawasan melengkung tu i just agak agak dengan cara try pakaikan dulu..agak agak labuh kira kira bawah pada bahu seperti tudung tudung yang lain..di sebabkan i tade standard piawai ukuran untuk tudung ni..i hentam je la..hehe


untuk bahagian melengkung i antar kedai jahit tepi halus macam tak gambar bawah ni..


dan untuk garisan atas pulak i antar kedai jahit tepi biasa seperti gambar di bawah..sepatutnya kaler benang sama dengan kaler kain tapi nyonya tu salah jahit la..huhuhu :(


kemudian bahagian tu i lipat dua dan jahit silang pangkah..

 bila dah siap i iron kawasan yang di jahit silang pangkah tu sebanyak yang boleh untuk menghilangkan kesan jahitan..juga supaya nampak smooth je kawasan tu..

 salah satu cara penggayaan halfmoon shawl ni..tapi i tade la pakai macam ni..oh tak kuasa..!!..nak dukung zafirah lagi..tambah tambah kalau pakai macam ni gelembung beralun beralun bagai lagi la zafirah geram nak tarik tudung i..hehehe




ok, ni baru betul cara i pakai..simple saje..seperti biasa camwhore depan cermin bilik tetamu aka bilik iron baju aka bilik posing depan cermin..tihee :)

magic skin 360 camera yang menipu kulit flawless habes...

Friday, December 7, 2012

bukit merah laketown water park lagi..

ini adalah pekara yang bukan dalam rancangan pun..minggu lepas adik dan kakak azizi datang, adik asma dan kak zura..adik asma ak panggil adik jer..kak zura pulak ak panggil kak jer..adik masa tu baru selesai industrial training..so ada lagi seminggu la sebelum kembali ke alam pengajian beliau..ngeh ngeh..diorang datang dan ajak kami jalan jalan makan angin..so bincang punya bincang as we knew yang adik suka mandi mandi..weols suggest pergi bukit merah la instead pergi tambum masa memula diorang suggestkan..bukit merah dan tambun..i rasa bukit merah la lagi best kot..sebab i pernah pergi dua dua tempat..

dulu masa kami berempat pergi bkit merah kami jelajah ketiga tiga tempat yang best kat situ..eco park, orang utan dan water park..bt kali ni just waterpark saja..

baru aku tau, zafirah sangat la suka main air, masuk je dalam kolam, terus taknak keluar..bila di angkat keluar menjerit jerit nangis nak masuk balik dalam kolam..tapiii..bila kat rumah asal je mandi mesti menjerit nangis if air tu sejuk..sedangkan air dalam kolam tu lagi sejuk kot...

macam biasa, mesti camwhore dalam keta dulu sebelum sampai..zafirah bersama makwa dan makcik nyer..





sampai je sana, masa beli tiket t, lepaskan dia..terus tak nak orang pimpin tangan dia..bajet dah teror jalan jerr..

sambil jalan sambil mengomel..























lepas puas berendam..tukar pakaian zafirah, suap dia makan..pastu merengek nak tido, i cepat cepat p toilet tukar baju..azizi tidurkan zafirah..dah salin baju i bawak zafirah ke bilik bayi..best bilik tu..senang i nak lepak lepak tanpa ganguan..zafirah pun tido nyenyak jer dia..




lepas balik i dok pantau gak kot dia demam ke hape ke..alhamdulillah, takde pape yang perlu i risaukan..ok, sayang, next time ajak ayah pergi lagi :)
Related Posts with Thumbnails