Followers

Tuesday, August 16, 2011

hasrat nak pakai kurung moden berblink blink raya tahun ni terkubur..

Last time dalam entry lepas aku ada gtau aku berkenan sangat ngan satu baju kurung moden ni, yang jual kat butik kat Giant kat sini..dalam dok menjamu-jamu mata tengok blogshop blogshop yang jual baju raya..tup tup terjumpa online blogshop yang jual exactly baju yang sama..yang aku dok berkenan tu..




Wahhh...cantikkan..kalo korang tgk real real lagi cantik..beading dia penuhhh..berliplap lip lap..cantik tau..sungguhh..aku berkenan sangat yang kaler peach tu..mula la berangan kalo tak dapat nak beli baju tu..(sebab harga dia pun boleh tahan jugak)..aku nak cari baju lain yang hampir sama pattern ngn baju tu..kain dia pulak bukan jenis shiffon, jenis cotton lembut..so nanti terletak je kat badan kan...

Tapiii...bak kata orang ukur baju di badan sendiriiii..!!..memandangkan perot yang semakin hari semakin membonyot terpaksa la ku kuburkan hasrat yang satu ni..So now, looking for other pattern baju raya yang sesuai dan lebih selesa ngan aku..sekarang dah tak berapa selesa nak pakai baju yang berkain ni..nak yang jenis pakai sarung jer..mudah..selesa pun iyaa..

So, plan ngn Azizi dis weekend nak ke Perda..baju kat sana rasanya lebih murah sket dari kat sini..aritu dah usha usha kat bukit jambul..mostly kebanyakan sampai mencecah rm300..aiyoo..tahun ni plan baju raya nak ler lebih dari sepasang..kononnya lar..sbb kan aku sambut raya kat dua tempat..rumah azizi ngan rumah aku..nak ler baju yang baru baru..ecehh..dah ler pas raya banyak pulak jemputan kawen, sebelah sedara mara Azizi ngan sebelah sedara mara aku...tapi tgk baget la..gaji pun masuk lagi..adehh..sedihh..kalo tak dapat shopping dgn 'heaven'nyee..hehehe..ni terpaksa la guna duit suami tersayang..kena la bajet bajet sket kan..kang berbuka minum air suam je kot..huhuhuhu

So, i think this year baju raya jenis kaftan or jubah dress la kot...cantik kan baju baju kat bawah ni..






So korang..apa patern baju raya korang tahun ni??

stage sale

Ini adalah entry dalam draft yang berkepok lamanya tersimpan..ngee...siapa yang gila mekap macam aku mesti nak talk about make up almost all the time kan..so, tak sah la kalo blog sendiri sekali sekala tu ada update pasal make up kan...

Tak salah aku last month kot stage buat sale gila gila punya murah. Mostly satu barang jatuh harga sampai RM12 je seketui..dari harga RM80 plus plus kot..aku tak tau sangat range harga stage ni, bagi aku stage ni lebih kurang MAC jer..kalau takde sale, nak beli stage, baik beli MAC je kan..Tapi yang tak bestnyer, barang barang yang sale tu kebanyakan dah nak expired..maybe dalam tahun depan..so, macam kena pk dua tiga kali laa..takot beri effect kat kulit kan..

Actually hari yang aku pergi tu dah hari-hari terakhir sale dia..so dah tak banyak dah yang tinggal..ape yang aku ambik aritu, Photo-Pro foundation (super best, hari hari aku pakai pegi kerja tau, muka tak berkilat/berminyak sangat di petang hari..flawless je rasa)..concealer (owh yang ni agak kurang memberangsangkan hasilnya, dia tak berapa full-coverage, maybe product ni lebih ringgan, tak macam concealer elianto..biar murah, tapi beri hasil full-coverage gitu)..two lipstick, one is more to orange colour, and the other one merah-bata gitu..(dua-dua aku tak berapa suka..huhuhu..kaler dia macam tak match ngan aku..maybe colour nude pink lebih sesuai ngan aku..dua dua aku lanting kat my sis in law)...and lipgloss..(concentration pekat, colour dia cantik..tapi sayangnya..ada bau yang kurang menyenangkan..yang ni pun aku lanting kat my sis in law...terpulang kat dia nak guna ke tak..sbb aku tak berkenan ngan bau dia..)


So, end up one product je yang aku guna..tu pun kena habiskan dis year jugak.kekeke..kalo la azizi tahu, mau kena ceramah ni..huhuhu

p/s :- dis morning super mengantokss..pagi tadi makan nasi lemak..semalam kan aku ada mention nak buat nasi lemak ngan sambal telor..semalam pas berbuka, gagahkan jugak bersilat di dapor...so hasilnya..pagi ni sangat la mengantok..
Related Posts with Thumbnails