Followers

Wednesday, August 3, 2011

Berbuka 2nd Day & Sahur 3rd Day Ramadhan

 1st Ramadhan berbuka adalah agak tragik..lepas membeli juadah kat pasar ramadhan tersekat dalam kesesakan jalan raya pulak..sampai rumah betul2 time berbuka..tak sempat berhidang semua, apa makanan yang dekat terus ngap..salah satu punca maybe sbb ambik masa yang lama kat pasar ramadhan tu..aku la puncanya..hihii..ye la, mcm2 derang jual, mesti nak usha semua kan..so beli pun terbanyak..then, pembaziran di situ..2nd day dah tobat..kang Azizi bising2 kat aku..hee..sebab kalo tak abeh dia yang terpaksa habiskan..or di buang begitu saja..membazir jer..

2nd Day berbuka..alhamdulillah..sampai 30min awai sebelum berbuka..sempat la berhidang dan berehat sekejap..Juadah berbuka semalam..sangat simple..ye lah, berdua je kan..sape nak abeskan nanti kalo banyak2 beli..

 Air kelapa, murtabak kari, taufu fa..nasi tomato-Azizi, dan aku pulak nasi lemak kukus ngan ayam pandan..nyum3..

Eceh..tersenyum pulak cik abang ni..


 Azizi tengah pilih kurma..aku ingat dia dah nak ngap kurma tu..hihih...rupanya dia dok pilih yang elok2 nak di makan kejap lagi..

Lepas berbuka, bersiap2 p terawih kat masjid berdekatan..lepas balik, macam terlebih rajen sket..ber'kungfu la aku kat dapur..nak masak untuk sahur..tapi ada jugak lauk yang dah di beli kat pasar ramadhan..so, sahur tadi just panaskan semula..

Udang goreng kunyit..sap sap soi je nih,letak serai, bawang, kentang, itu ini..jadi la..yang penting Azizi makan sampai habis..kari daging rebung..beli kat pasar ramadhan..Acar..mak mentua kasi..Telur masin..mkanan wajib time sahur..Ayam goreng..Sup sayur ngn telur

Milo untuk Azizi dan Susu anmum untuk baby..hehehe

Time ni dah bersiap nak pegi kerja..awai tau kitorang keluar rumah..6.20 am camtu dah keluar..
Related Posts with Thumbnails