Followers

Monday, August 1, 2011

mengidam...

Masih lagi kat opis sambil beberapa minit sekali memandang2 jam di pc..lambat lagi husband tersayang nak sampai..perut mak buyong udah berkeroncong..rasanya dari tegahhari tadi lagi..sabar yer baby sabar yer mummy..selalunya bg org preggy ni kalo hari tidak berpuasa dah tentu makanan selalu jer menyinggah di mulut..kecuali time tidor..kekeke..bdn pun sudah berkembang pesat..tang pipi lagi la..bertambah2 ke'chuby'an...mau taknya perot berkeroncong dari tengahhari lagi..kadang2 rasa gerakan dari baby..tapi kdg2 macam tak sure sgt, tah2 gerakan tu dr angin yang dirolak di dlm perut..hihihii..Alhamdulliah, tak de simptom2 pening or muntah hari ni..just rasa pening sket2 jer..maybe kekurangan air..so, make sure malam ni minum air byk2..

Selalunya pukol 6 lebih macam baru husband sampai..sure la jemm jalan menuju bazar ramadhan nanti..harap2 sempat la berbuka di rumah..dah la plan apa nk beli kat bazar nanti..mummy mengidam..korang pun mesti mengidam jugak kan..biasa la bila berpuasa mesti terbayang juadah berbuka, tapi jgn terlampau sgt, nnti kurang pulak ibadah puasa...

 Puding caramel...asal bulan puasa jer mesti bin wajib beli puding ni almost tiap2 hari..hihihi..nak buat sendiri, maklum la rumah takde oven (tak mengaku tak pandai buat :P)..dah merayu2 kat husband nak oven..konon2 nak buat kuih raya tahun ni..berangan : P


Cucur udang kuah kacang...tetiba tekak teringin cucur udang pulak..ada kelapangan nak buat sendiri..tinggal bahan2 nak buat kuah kacang jer tak lengkap lagi nih..

Ok dah dah, cakap pasal makan jer, k lah, tiba masa nak mengemas barang dan chow..so, ai nak ucapkan selamat berbuka..dan selamat menjalani ibadah terawih malam ni yer..

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan...



Salam Ramadhan 1432H / 2011 kepada muslimin dan muslimat..Selamat mejalani ibadah berpuasa kepada semua..1st day puasa dan masih pagi lagi semuanya masih bertenaga kan..Alhamdulillah, keadaan kesihatan aku sekarang tidak lagi seperti sebelum ni..sudah kurang alahan..cuma..alahan bau dalam lift jer masih tak hilang..masuk jer lift mana-mana mesti cepat je hidu perfume sendiri untuk mengelakkan dari pening dan rasa muntah...

So, aku harapkan Ramadhan kali ni boleh la berpuasa penuh..semoga baby dan mummy dapat bertahan dan berpuasa penuh sebulan..insyaAllah...

Last weekend shoping moping dengan Azizi beli barang2 rumah, barang keperluan 'mummy' dan barang2 makan untuk Ramadhan..Semestinya kurma Yusff Taiyob dan telur masin..Dan hari ini juga first day berpuasa sebagai isteri..semangat betol semalam lepas terawih balik rumah then memasak hidangan untuk sahur...dan semalam pkol 4.30 dah bangun panaskan semula hidangan sahur untuk suami dan aku...Petang ni dah plan xmo masak2 untuk juadah berbuka..nak serbu bazar ramadhan..Wah..pagi2 dah memikir juadah berbuka...nehi..nehi..

Sekarang ni dalam opis server down..nasib la server tenet tak down..kekeke..boleh la surf cari resepi2 baru..amboih, rajen mak :P
Related Posts with Thumbnails