Followers

Wednesday, January 12, 2011

MAC brow set liner

Ini adalah hasil terpengaruh dengan CPM Honey Nurhaliza, siapa yang kenal dia, rasanya semua yang aktif berblog ni kenal dia kan, cantik kan dia, isteri solehah gitu..dia kan selalu suggest untuk orang yang tidak mencukur bulu kening untuk beli benda alah ni..so, aku apa lagi, kalo bab barang mekap ni memang tak ketinggalan punya..kekeke..beli ni masa sebelum hari bertunang aritu, so masa bertunang tu sempat la pakai kan..memang berkesan dan memberi effect bulu kening yg terbentuk dan lebat tapi tidak terlalu merubah bentuk wajah..so, macam biasa la kalo nak membeli apa-apa mesti la aku buat research dulu, takot la kang terbeli menyesal pulak...bab bab ni rajen pulak kan aku buat research..kalo time study kat USM dulu..jangan harap la..asyik nak tido saja..kekeke...then, from the reviews yang aku dapati colour yang sesuai untuk orang asian adalah code colour girl-boy, tapi aku rasa colour ni sesuai untuk yang berkulit cerah la, tapi yang berkulit gelap or sawo matang sket tu aku rasa sesuai pilih kaler yang lebih gelap dari colour girl-boy ni..


Masa beli tu aku beli sekali dengan glue for fake lashes..masa tengok kat review forum or blog2 lain, harga dia RM30 sahaja..tapi sekali tengok kat situ RM40 pulak..tak aci tak aci..aku beli online pun takpa..kedekut gila ini perempuan..hhihihi..




Ni la bentuk berus dia, senang je nak pakai, just apply mengikit garisan bulu kening kita dan bentukan dia seolah-olah bentuk kening orang yang mencukur bulu kening tapi sebenarnya tidak..harga dia lebih kurang rm60++..ala, lupa lak the exact price..jangan lupa dapatkannya di kaunter MAC berdekatan yer..eceh promote pulak...


 
Ni contoh gambar kening selepas pemakaian MAC brow set liner tersebut..masa ni aku apply sket jer..cukup la sekadar nak bentuk dan lebatkan kening ku yang ciput itu..huhuhu

HIV test - done..!!

Semalam aku apply half-day leave sebab nak pergi buat HIV-Test kat klinik kesihatan bayan baru, kena byr seringgit sahaja.Oleh sebab klinik ni buka time office hour so terpaksa la apply 2nd half-day leave...Kepada mereka yang akan berkahwin, or tgh ada plan ke arah itu, bagi yang tidak tahu lagi, meh nak kasi tahu yang HIV-Test hanya boleh di buat di klinik-klinik kesihatan kerajaan..klinik swasta tidak dibolehkan, atau keputusan ujian anda tidak laku atau tidak sah untuk digunakan sebagai salah satu certificate untuk berkahwin..kejap je test ni, dalam masa 15min dah dapat keputusan..tapi nak menunggu giliran di panggil tu yang lama..pegi pukol 1.45ptg sampai nak dekat pukol 4 baru selesai...orang sangat la ramai..

 
Aii cik abg kol sape tue?


Bosan menunggu, masa ni kena tunggu kat luar sebab klinik tak bukak lagi sbb belom pkol 2 kami dah sampai situ..hihi..sampai awal pun balik lewat jugak..hurmmm...


Booohh...

Muka togel, tanpa secalit mekap, sekarang tengah tanam dalam diri dah tak nak calit mekap teruk-teruk dekat muka ni haa..hihihi..selalunya tiap2 pagi sebelum pegi keja lepas tepek bedak mesti nak pakai blusher pink2 la, lipstik, lipgloss segala mak nenek, gedik gitu..sekarang tamo pakai pape dah, hanya krim muka dengan bedek tepek pixy jerr..konon ada org petua nak bagi muka berseri2 naik pelamin nanti..ye la tu kan..tapi betol jugak..untuk mengelak sebarang benda asing yang tak di undang bertumbuh di muka nanti kan..sebenarnya petua orang dulu2 tu yang lebih penting dan berkesan kan..HIV test selesai...lega....!!.. dan selepas ni dengan persediaan yang lain pulak..lepas ni update aku berkisar tentang kawen je la kan...

hepi besday Azizi...


Bersiap untuk keluar menyambut hari kelahiran tunang tersayang, kami (aku & kakak azizi) keluar lepas magrib, tunggu azizi di Quensbay Mall..



Muka hepi si beday boy..boy lagi ker, lelaki dewasa dah..Dah masuk 26 pun, aku jer yang muda lagi, baru jer masuk 25..hehehe



Alamak, tahun ni takde kek harijadi..sorri dear...tahun depan pulak eh..heee

 
Yummy...aku tak berapa berselera sangat kalo makan kat TGI-Friday ni..tekak org melayu cam gini la..

Happy besday syg..semoga panjang umur, murah rezeki dengan bertambah2 gaji, boleh la aku nak paw byk2 sket..kekeke...Kamu adalah teristimewa dalam hidup saya..*jiwang sket* =P
Related Posts with Thumbnails