Followers

Friday, November 18, 2011

mini haul bodyshop..

Masa sale bodyshop yang sampai ada brg sale 70% tu sapa yg tak pegi..angkat kaki..hihi..kalo dinamakan perempuan dengan shopping ni memang tak di lepaskan peluang bila nampak angka-angka ni, paling ketara kalo 60%,70%, 80%, 90%..kan kan kan..aritu sale bodyshop 3 hari je pun..tapi masa 1st day je aku pegi..tu pun items yg sale teruk2 tu dah banyak abes..aku dpt tahu pun sebab dpt sms dari bodyshop since dah register membership last year.

Ni items yang sempat aku grab.tak banyak pun.gila ramai manusia dalam kedai tu..even lelaki pun ramai..

Body Scrub Cranberry Joy, 2 small bottles Body Shimmer Lotion Cranberry Joy, Mineral Kabuki Brush and Vitamin E Face Mist




Dalamnyer sangat nyummy..bau dia macam nak makan jer..ada bead of berry yang berfungsi sebagai exfoliate, untuk remove dead sel dan bahagian kulit yang kering..oh oh, body scrub yang lama pun tak abeh lagi..terpaksa pakai berganti-ganti dengan yang ni..tapi ingat body scrub tak leh pakai selalu tau..dalam seminggu dua kali pakai okay la kan..kalau pakai tiap tiap hari..mau nye kulit menipis..Body scrub ni harga asal RM69.90 tapi lepas diskaun 70%, tinggal RM 21 macam tu..berbaloi baloi..


Body lotion ni size mini..senang di angkut sana sini, letak dalam handbag jer..ada shimmer shimmer blink blink sket..kalau kena cahaya nampak la blink blink dia tu..azizi kata macam Edward twilight sebab kulit bercahaya blink blink..hehehe..tak kesah la janji wangi...harga untuk sebotol RM17.90, tapi derang memang jual dua botol sekali..then dapat 70% for both..yeayy..suka..murah..



Face mist ni sama function dengan Mac Fix+ Spray untuk set your make up..tapi dia ada vitamin E..tu yang best..guna dia selepas mekap, untuk mekap lebih kekal lama, dan blend well..alamak tak tau macam mana nak review benda ni..tapi memang best la pakai..yang face mist ni murah sket dari yang mac..mac dalam RM68 kot, yang ni RM39.90..tapi mostly review kat you tube face mist ni lagi better dari mac..entah la, tak pernah plak try fix + mac tu..item ni masa tu takde sale..ada pun dalam 10% kot..yang ni aku guna voucher...sebelum ni penah dapat voucher RM20..aritu baru sempat redeem..takot gak..kang expired.. 



Mineral Kabuki Brush ni di datangkan sekali dengan casing dia..so senang la nak simpan dalam casing dia tu..brush dia sangat lembut..harga dalam RM79.90 kot..tapi dapat diskaun 70%..tu yang best tu..dah lama nak cari kabuki brush..senang nak bawak p mana mana..fyi, kabuki brush ni untuk apply loose powder tau, tapi boleh jugak guna untuk press/compact powder and blusher..pandai pandai la korang guna..aku men hentam jer, semua aku belasah guna brush ni bila travel..


Meh nak tunjuk barang yang super cute aku rembat kat Sasa aritu..

Cute kan make up case ni..berlabuci gitu..dah berlambak make up case..tapi beli jugak..sebab utama dia cute dan compartment dalam dia senang nak isi makeup dengan lebih teratur..


Cute kan..siap berzip bola2 hitam tu..harga asal RM29.90 kot kalau tak salah..tapi diorang buat promotion RM8 je satu..mau aku tak rembat..kekeke..balik je rumah terus isi mak nenek make up yang kehulu kehilir aku bawak..huhuhu..


Makeup lebih teratur dalam tu..tak la bertabur sana sini kan..

2 comments:

.cik yaya. said...

waaa teringin nk try vitamin e mist tuuu..ade sale lag ke eh??

lovely said...

salam...

Related Posts with Thumbnails