Followers

Thursday, August 25, 2011

sakit tekak...

Dah nak raya ni sakit tekak la pulak..kalau dah sakit tekak ni akan membawa ke demam la jawabnya..tolong la tekak cepat la sembuh..dah ler ibu2 mengandung ni tak di galakkan makan banyak ubat kan..kalau demam ape ke memang aku biar jer..tak tahan sangat baru ler telan ubat..dah tu mesti lambat nak sembuh..alahai..kesian kat baby, takot effect dia nanti..

Esok, genap la 5 bulan + 3 minggu usia kandunganku..masuk jumaat depan dah 6 bulan..so lepas tu boleh la pegi scan jantina kan..macam2 org teka..ada kata boy ada kata girl.siap ada penjaja kat pasar ramadhan teka yang gender baby aku girl, sebab tgk maknya yang ceria, dan aktif sana-sini..hihihi.bagi aku dan Azizi memang kami tak kesah..just mendoakan baby selamat cukup sifat nya dah ler kan..

Petang ni juadah berbuka kami adalah dari pasar ramadhan, kat Bayan Bayu (kat situ lagi..hukhuk) boleh bilang ngan jari berapa kali sangat berbuka kat luar..maybe sbb kami selalu balik lewat, so agak susah la kalo nak berbuka di luar kan..semua tempat org dah reserved..Dan petang ni jugak nak singgah kat Sunshine (orang yang duk Penang mmg fimiliar la ngan Sunshine Store ni..hihi..) nak beli kasut raya untuk Mak..Semalam pegi Jusco tak byk sgt la choice..Dah tu sale pun tak mengancam..Last time aku dah usha kasut2 kat Sunshine, cun cun belaka..ingat nak beli mak Carlo Rino..harga lepas diskaun pun mengancam jugak..saiz kasut mak besar satu saiz dari kaki aku..saiz kaki aku 4, so saiz mak 5..(tapi skrg kaki aku dah mengembang sket la..simptom bengkak kot..dh kena pakai sama saiz ngan mak..saiz 5).....harap2 beli untuk mak jer..kang untuk diri sendiri pun terbeli jugak..kekeke..mintak simpang..dah berapa byk dah $$ melayang untuk kelengkapan raya..

No comments:

Related Posts with Thumbnails