Followers

Tuesday, August 16, 2011

hasrat nak pakai kurung moden berblink blink raya tahun ni terkubur..

Last time dalam entry lepas aku ada gtau aku berkenan sangat ngan satu baju kurung moden ni, yang jual kat butik kat Giant kat sini..dalam dok menjamu-jamu mata tengok blogshop blogshop yang jual baju raya..tup tup terjumpa online blogshop yang jual exactly baju yang sama..yang aku dok berkenan tu..




Wahhh...cantikkan..kalo korang tgk real real lagi cantik..beading dia penuhhh..berliplap lip lap..cantik tau..sungguhh..aku berkenan sangat yang kaler peach tu..mula la berangan kalo tak dapat nak beli baju tu..(sebab harga dia pun boleh tahan jugak)..aku nak cari baju lain yang hampir sama pattern ngn baju tu..kain dia pulak bukan jenis shiffon, jenis cotton lembut..so nanti terletak je kat badan kan...

Tapiii...bak kata orang ukur baju di badan sendiriiii..!!..memandangkan perot yang semakin hari semakin membonyot terpaksa la ku kuburkan hasrat yang satu ni..So now, looking for other pattern baju raya yang sesuai dan lebih selesa ngan aku..sekarang dah tak berapa selesa nak pakai baju yang berkain ni..nak yang jenis pakai sarung jer..mudah..selesa pun iyaa..

So, plan ngn Azizi dis weekend nak ke Perda..baju kat sana rasanya lebih murah sket dari kat sini..aritu dah usha usha kat bukit jambul..mostly kebanyakan sampai mencecah rm300..aiyoo..tahun ni plan baju raya nak ler lebih dari sepasang..kononnya lar..sbb kan aku sambut raya kat dua tempat..rumah azizi ngan rumah aku..nak ler baju yang baru baru..ecehh..dah ler pas raya banyak pulak jemputan kawen, sebelah sedara mara Azizi ngan sebelah sedara mara aku...tapi tgk baget la..gaji pun masuk lagi..adehh..sedihh..kalo tak dapat shopping dgn 'heaven'nyee..hehehe..ni terpaksa la guna duit suami tersayang..kena la bajet bajet sket kan..kang berbuka minum air suam je kot..huhuhuhu

So, i think this year baju raya jenis kaftan or jubah dress la kot...cantik kan baju baju kat bawah ni..






So korang..apa patern baju raya korang tahun ni??

4 comments:

Ena said...

akak pakai kurung moden biasa sajek la dear.. keutamaan adalah utk anak2..
tp baju 2 tu sumer cantik.. nak nak yg nor berkenan tu.. memg nampal bling2.. heheh

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

mummy to be kena beli baju peknen nmpk ny..pastu letaks beads...confirm mengancam

i xde bju raya ini taun...sbb focus on wedding bln 11 nnt.. :D


*mind to share blogshop yg mn jual bju kurung moden tue? hehe

norhaizan said...

kak ena,
sekarang anak belom keluar lagi..so blh shopg lebih sket..hihih..
aha..mmg cantik kak..penuh ngn blink2..tu yg berkenan tu..


sharifa,
hihi..menarik gak cadangan tu..nnti di pertimbangkan..hehehe..
owh..dh nk kawen eh..gud news...taniahh..!!
blogshop tu kat sini
http://hanizacollection.blogspot.com/

wahida said...

yg pink tu sweet tau...tak pe la nnt dah lepas bersalin, melaram la pakai baju yg cantik2 ye dik...hehe...

dear, tengs drop ur comment kat blog kita, awat tak follow sekali?

dah lama follow sini..

Related Posts with Thumbnails