Followers

Monday, August 15, 2011

bosan...

bosan
bosan kat opis skrg ni, tade byk request yang masuk, means..tade keja..arini public holiday kat AMD India so takde la request dari diorang, and request dari Europe pun belom masuk lagi..diorang baru masuk keja time ni, petang2 dah nak balik baru hegeh2 nak antar request..tensen..nasib today aku bawak mp3, sbb dok ingt bila dah 2 minggu puasa, dan 2 minggu lagi nak raya mesti radio dah mainkan lagu-lagu raya..yeay..!!..kejap-kejap Era, kejap-kejap HotFM..rasa tak feel kalo dengar lagu raya yang di mainkan sendiri..kan..kan..kan..korang pun mesti nak dengar yang kat radio kan...

bosan jugak, hari hari lepas sahur tak dapat nak tido semula...mengantukss..dari pkol 4.15 aku dah bangun..perangat lauk pauk beli dr bazar..masak sup/goreng sayur..sayur peberet semestinya bayam..lepas sahur kena bersiap siap nak ke kerja pula...iron baju suami, baju sendiri..(lepas ni kena ubah schedule, iron baju malam hari or weekend), .mandi, solat, mekap sket2..dan chow..pulang pulak time dekat dekat nak berbuka..mlm lepas berbuka, mesti kepenatan..pergi terawih pun dah jarang jarang...

bosan lah jugak bila hari hari sahur lauk bazar..dah seminggu asyik mkn lauk bazar jer..sejak dah 2 kali weekend balik alor setar, so tak dapat la nak pergi membeli barang barang basah..so this week..azam yang kuat..nak kena masak jugak..so for tomorrow menu, sbb takde bahan sgt, plan nak buat nasi lemak ngan sambal telur special..apa yang special tak tau lah..nyum nyum..bila tgk blogger2 lain tampil  dengan entri juadah sahur dan berbuka buatan sendiri..wah teruja di situ..aku jer sorang yang malas..bukan malas beb..penatt..

so, di harapkan lepas ni tade la hari hari bosan..i need to manage my time well, buat mana yang patot dulu bila larat..dan suami pun semakin ringgan tulang sekarang bila tgk si isteri memboyot buat kerja rumah sengsorang..oh, sekarang tgh dgr lagu raya dari 4U2C..awww..its cheer me up..!!

1 comment:

Zura said...

kalau bosan pegi bazar ramadhan awal2..

Related Posts with Thumbnails