Followers

Tuesday, August 2, 2011

body butter lover

Akhirnya semalam dapat jugak merasa puding caramel kat bazar Bayan Baru..tapi sayangnya..cucur udang kuah kacang tak jumpa..pasembor ada la..tapi aku tak minat sgt sbb pasembor tu mamak yg buat..dia punya cucur udang kureng umphh sket..aku lebih suka cucur udang orang melayu buat..so, nampaknya kena buat sendiri la..

Dua minggu lepas, errk..dah tak ingat la bila, aku ada berkunjung ke Body Shop (berkunjung la konon..kuikuikui)...mata terpana dengan body butter diorang yang baru..Duo body butter..super best sbb ada dua jenis concentration dalam satu tuib.satu untuk daerah kulit yang kering/kasar macam kat siku, lutut, tapak kaki..dan satu lagi untuk kawasan yang kurang kering/kasar..Memula berkenan yang Vanila punya bau..tapi bila tanya Azizi dia lebih suka yang packaging purple tu Floral Acai..memula memang nak ambik satu saja..tapi bila SA tu cakap kalo bayar guna Maybank card credit boleh dapatkan yang second item tu for half price..so apa lagi kenyit2 kat Azizi la..time tu jugak la gtau yang body butter yang dok pakai sekarang dah nak abeh pun..dan kalo beli dua ni boleh la bertahan dengan lamanyeeee..heeee...harap2 kata di kota..kuikuikui



Inside the tube got two side..one is more concentrate..and the other one less concentration dia..

Yang di calit di tgn ni yang kurang pekat..alamak jelas sungguh urat2 di lenganku..huhu

 

Yang ni pulak lebih pekatnya...Secara overallnya..memamg puas hati la dengan this body butter..memang terasa lembut jer kulit tu, bertahan lama lak tu...baunye kekal sampai balik kerja..tapi aku ni kadang2 bwk jer pergi opis..lepas solat, aku apply lagi this body butter kat tangan, lengan, dan tapak kaki..sambil tu sapu light2 kat leher...baru la harum semerbak..kekeke..tapi bulan2 puasa ni aku just pakai pagi jer..nanti berkurang pulak pahala puasa kalo dok wangi sangat kan..

2 comments:

fiszah_pjo said...

ak dari aritu lg nak bli body butter dr body shop ni..ttp ditentang keras oleh si husband..die bawak ak g watson je.bli kt watson aje die kata..lebih kurang..hrga jauh lg murah..hahah

Dilakochan said...

Owh body butter ni just pakai mcm cream ekk..

Kite igtkan dia cm body scrub tu ke.
Apply, biar kering n cuci T____T

Related Posts with Thumbnails