Followers

Wednesday, August 3, 2011

Berbuka 2nd Day & Sahur 3rd Day Ramadhan

 1st Ramadhan berbuka adalah agak tragik..lepas membeli juadah kat pasar ramadhan tersekat dalam kesesakan jalan raya pulak..sampai rumah betul2 time berbuka..tak sempat berhidang semua, apa makanan yang dekat terus ngap..salah satu punca maybe sbb ambik masa yang lama kat pasar ramadhan tu..aku la puncanya..hihii..ye la, mcm2 derang jual, mesti nak usha semua kan..so beli pun terbanyak..then, pembaziran di situ..2nd day dah tobat..kang Azizi bising2 kat aku..hee..sebab kalo tak abeh dia yang terpaksa habiskan..or di buang begitu saja..membazir jer..

2nd Day berbuka..alhamdulillah..sampai 30min awai sebelum berbuka..sempat la berhidang dan berehat sekejap..Juadah berbuka semalam..sangat simple..ye lah, berdua je kan..sape nak abeskan nanti kalo banyak2 beli..

 Air kelapa, murtabak kari, taufu fa..nasi tomato-Azizi, dan aku pulak nasi lemak kukus ngan ayam pandan..nyum3..

Eceh..tersenyum pulak cik abang ni..


 Azizi tengah pilih kurma..aku ingat dia dah nak ngap kurma tu..hihih...rupanya dia dok pilih yang elok2 nak di makan kejap lagi..

Lepas berbuka, bersiap2 p terawih kat masjid berdekatan..lepas balik, macam terlebih rajen sket..ber'kungfu la aku kat dapur..nak masak untuk sahur..tapi ada jugak lauk yang dah di beli kat pasar ramadhan..so, sahur tadi just panaskan semula..

Udang goreng kunyit..sap sap soi je nih,letak serai, bawang, kentang, itu ini..jadi la..yang penting Azizi makan sampai habis..kari daging rebung..beli kat pasar ramadhan..Acar..mak mentua kasi..Telur masin..mkanan wajib time sahur..Ayam goreng..Sup sayur ngn telur

Milo untuk Azizi dan Susu anmum untuk baby..hehehe

Time ni dah bersiap nak pegi kerja..awai tau kitorang keluar rumah..6.20 am camtu dah keluar..

7 comments:

Zura said...

heppy tgk nor dh melangkah setapak ke alam umah tangga..:)

Ena said...

suka last pic tu..

cute sangat.. :D

eis said...

seronok tengok nor. semoga bahagia selalu ;)

fiszah_pjo said...

awalnya kuar rumah..ak anta anak pukul 815..g kerja 825pg..hhe..6.20 pg tu tgh tdo lepas smbhyg subuh..hahahha..sbb umah dkt benor ngn opis..da nampak da perut comel tu :)

Softtouch [Hanim] said...

rajinnya nor masak2..baguslah lah xde alahan...

akak pun laam dah xjenguk blog nor..tahniah nor dah peknen...take care yer..

norhaizan said...

kak zura,
nor tunggu giliran kak zura pulak (*_^)

kak ena,
thanks kak ena, kak ena lagi comel..

kak eis,
thanks kak eis..nor pun doakan kebahagian kak eis sekeluarga

fizah,
tu la pasal..kesiankan kat aku..ni sbb pindah opis baru la..sebelum ni mmg 10min lagi pkol 8 br aku bertolak pegi kerja..kekeke..

kak hanim,
thanks for the wish kak hanim..tu la..lega sgt..dah tak alah sgt dah sekarang..

annfrendly said...

wow.. rajinnya nor masak utk sahur.. walaupun tgh pregnant.. apepun jaga diri elok2... selamat berpuasa nor :)

Related Posts with Thumbnails