Followers

Monday, July 18, 2011

kembali bersiaran

Wah memang bersarang gila blog ni..lamanyaaa tak update...rinduuu...!!!..

Even tak update kat sini, tp aku selalu jer bukak blogspot..nak usha blog kengkawan yang lain..tp tidak meninggalkan jejak..soriii...ada tahap kemalasan yang sangat menebal lately...

Meh nak kongsi perkembangan diri yang sememangnya tengah berkembang ni:-
  • menjalani kehidupan sebagai seorang isteri dan separa ibu (wink* wink*)
  • sekarang dah masuk 18w..alhamdulillah..baby dan mummy dalam keadaan sehat.
  • sebelum ni aku alami alahan yang agak teruk...nak buat apa pun malas, nak mekap malas, nak bersiap pakai cantik2 malas, nak pegi shopping malas.(tp shopping online laju...kekeke)...rasa mahu berehat dan tido saja...dah 2 kali admit kat spital..1st time lak tu aku masuk spital..pembawakan la kan..1st masuk sebab ada tompokkan darah..memula pihak hosp kata treaten misscarriage..admit 1 hari..pastu bila check baby semua okay, darah pun tak keluar lagi..keesokan harinya dah blh discharge..2nd time pulak, tiga minggu lepas, admit kat hosp alor setar, dehydration ngn air kencing ada infection (sbb kurang minum air), admit 3 hari 2 malam..kena drip air, nak dekat 10 botol...bila derang check air kencing dah okay (sebabnya pulun nelan air kosong byk2 ms kat spital tu) pastu dah blh keluar..boring gila kot dok spital lama2...
  • sekarang ni dah 5 hari rasanya alahan dah berkurang, dah takde muntah2, pening2 semua tu..tapi still...ada jugak la, macam certain2 bau tak boleh hidu oleh hidung aku ni..
  • last month aku di benarkan bekerja dari rumah...so dapat la berehat2 sket kan...tp aku tak ngelat buat keja tau..dan sekarang sudah masuk opis kembali..badan pun dah segar sket..byk makanan dah masuk dan tak keluar2 lagi..perut pun dah menonjolkan diri yang selama ni di sembunyikan..hihihi

Lihat mummy to be yang semakin tembam..Ke sama jer..mmg muka aku dah tembam kot...heee

p/s:- tadi break time lunch kat giant...then, jalan2 usha butik2 kat situ..ternampak bj kurung moden satu ni..mak aiii...cantik benorr..penuh ngan beading (target bj raya tahun ni nak bj penuh ngan bead..oi makcik tak puasa lagi la..huahuahua)..tgk2 harga..pheww..mau kena syarahan free dgn azizi nanti..skrg bj tu bermain-main dlm kepala hotak..kekeke..adehh..tulung2..

4 comments:

Diana2u said...

Tahniah dah berbdn 2 :)

Ciare Baha said...

BIG CONGRATULATIONS TO BOTH OF YOU. Wuah tetiba rasa excited nak komen hehe. Selamat menjalani perjalanan menjadi IBU. SANGAT BEST =D

norhaizan said...

Diana2u,

tenkiu diana (^_*)

Ciare,
Thanks ciare..nanti leh timba pengalaman dari yg ciare kan thru ur blog..

nurulfaridah said...

kakak, lame xdgr cite..
harap akak sihat slalu :)
congrats for your baby ^^

Related Posts with Thumbnails