Followers

Wednesday, July 20, 2011

contouring face

Last time I been looking some product for contouring..some product that really works..then, i bought this from MAC..SA situ cakap this powder lebih natural kesannya dari Mineralize line (memula cadang nak ambik yang mineralize punya sbb ada shining2 bagai)..tp dh terpengaruh ngn SA kat situ.so ambik je lah apa yg di cadangkan tu..dia sama macam pressed powder, cuma kaler dia lebih gelap, sesuai la untuk contouring kan...apa nya penting sgt contouring ni eh..ialah untuk memberi kesan muka yang ramping (bukan pinggang saja yang nak ramping okeh..), beri kesan muka yg lebih berbentuk dan kurus gitu..blh menutup sedikit ke'chubby'an pipi dan kawasan lain..menghasilkan bentuk muka yang lebih membujur sireh gitu....


 MAC Studio Careblend Pressed in Dark Deep shade.


 Colour mesti lah ambik yang lebih gelap dari warna kulit kan..

Aku apply this contouring powder bersama dgn brush from ELF studio...Complexion Brush...brush from ELF studio adalah yang terbaik okeh..murah pun murah..mmg sgt murah...berbanding dgn ELF yang mineral line, yg tu agak kasar..takkan nk tonyoh2 muka ngn brush yang kasar kan..rosak kang kulit muka..wuwuwu



Area untuk contouring adalah seperti di bawah,
(ehsan dari google image)



Now tengah mencari-cari hi-lighting powder or liquid..i'm hunting for this...

Benefit 10...ada bronzer ngan hilight..two in one..packaging sangat mengoda kalbu...



or this...Benefit High Beam..jenis liquid...untuk hilighting

Area untuk di'hi-light seperti kat bawah ni...yang kat atas bibir tu, on top of your cupid bow lips, mesti tak miss punyer..kekeke..

..sebelum ni aku main calit ngan eyeshadow colour cream jer...tapi tak dpt la nak beli sekarang... pitis nya ngak mengizinkan..since dah nak puasa dan raya ni..mesti byk nak guna kan...terpaksa la ku kuburkan dulu hajat yang satu ni...then, teruskan menguna eyeshadow kaler cream tu jer la..wuwuwu...

6 comments:

Ciare Baha said...

kat mana ek nak beli elf brush ni? =)

norhaizan said...

hi ciare,

nor beli kat forum..join spree kat situ..try this link http://forum.lowyat.net/StuffForTheLadies
byk jugak seller yang jual elf brush ni..

Atiqah Adnan said...

oh akak pun sedang berfikir nak beli bronzer nie.. bg efek kilat2 sikit kat mukaa.. hee~ tapi cari kt sendayu tinggi or simplict je kot..

norhaizan said...

kak atiqah,

itu la..mahal kan..kena pk berkali2 dulu....cantik kan kalo ada efek kilat2 shining2 kat tulang pp kan...owh..sendayu tgi..belom try test lg mekap dia..

nurulfaridah said...

ida xpndai contour2 ni kakak
heheh

norhaizan said...

ida,

takpe ida...blh blajar kat youtube...byk derang ajar kat situ..hehehe

Related Posts with Thumbnails