Followers

Friday, July 22, 2011

favourite lipstick at the moment

My favourite colour lippy all the time mesti la pale/nude pinkish lipstick..aumm..aumm..biar la byk lagi kaler yang menarik ku tetap setia pada kaler ni..minat jugak nak bertukar ke kaler lain, mcm pink or merah mak ngah ker..tp bl dh torai mmg sgt tak sesuai kot ngan bentuk dan saiz bibir..maklum la bibir agak tebal sket..bila pakai merah mak ngah dari jauh orang dah nampak..hihiihi...penah dulu msk dlm paper (wah..glemer sekejap ai..nnti ai story kay) one of my friend bukan nak puji ape ker, tapi dia tegur awat lipstik hg merah sangat..cehh..tp kalo tgk gambar tu mmg lipstik yg menyerlah, dah la gambar kabur2..ye la masuk dlm paper je kan..bukan masuk dlm majalah..dah dah melalut sudah...back to the title of today's entry..sekarang ni this lipstick yang ai dok hentam hari2..bukan hat mahal pun, yg murah2 jer..tak nak la yang sampai 100..tak sanggup ai nak bedal hari2..
Tara....favourite lipstick at the moment...
Revlon Colourburst Lipstick in Soft Nude

Tekstur dia best...tak macam Rimmel yang more to matte sket..yang ni agak matte jugak la but in same time give moisture to the lips...




Last time aku suka apply another lipstick on top of nude lipstick..but now, after apply this lipstick on top of it i just sapu dgn lip gloss from silky girl...most of lipgloss yang di jual kat guardian or watson la kan ada sumthing berbau sket..but yang ni tak de bau pun.dah ler murah berbanding yg lain, tekstur pun blh tahan bagus dan bertahan lama...maybe yg dok display as tester tu dah lama kot sbb tu mengeluarkan bau yang agak aneh..tp masa beli lipgloss dr Stage pun agak berbau pelik sket..yang tu pun aku dah lanting kat my sis in law..aku mmg cerewet sket nak beli lipgloss or lipstik sbb tak suka kalo ada bau pelik2 ni..maybe high end price punya lipstick takde bau kot..



Also favourite lipgloss at the moment...Silky girl Moisture Max Lipgloss in Fushsia

My lips colour lepas apply Revlon nude lipstick...Pucat je kan...



Then, it is turn to light pink after apply the Silky Girl's lipgloss.

Peh..nak menepek jugak....

Wednesday, July 20, 2011

contouring face

Last time I been looking some product for contouring..some product that really works..then, i bought this from MAC..SA situ cakap this powder lebih natural kesannya dari Mineralize line (memula cadang nak ambik yang mineralize punya sbb ada shining2 bagai)..tp dh terpengaruh ngn SA kat situ.so ambik je lah apa yg di cadangkan tu..dia sama macam pressed powder, cuma kaler dia lebih gelap, sesuai la untuk contouring kan...apa nya penting sgt contouring ni eh..ialah untuk memberi kesan muka yang ramping (bukan pinggang saja yang nak ramping okeh..), beri kesan muka yg lebih berbentuk dan kurus gitu..blh menutup sedikit ke'chubby'an pipi dan kawasan lain..menghasilkan bentuk muka yang lebih membujur sireh gitu....


 MAC Studio Careblend Pressed in Dark Deep shade.


 Colour mesti lah ambik yang lebih gelap dari warna kulit kan..

Aku apply this contouring powder bersama dgn brush from ELF studio...Complexion Brush...brush from ELF studio adalah yang terbaik okeh..murah pun murah..mmg sgt murah...berbanding dgn ELF yang mineral line, yg tu agak kasar..takkan nk tonyoh2 muka ngn brush yang kasar kan..rosak kang kulit muka..wuwuwu



Area untuk contouring adalah seperti di bawah,
(ehsan dari google image)



Now tengah mencari-cari hi-lighting powder or liquid..i'm hunting for this...

Benefit 10...ada bronzer ngan hilight..two in one..packaging sangat mengoda kalbu...



or this...Benefit High Beam..jenis liquid...untuk hilighting

Area untuk di'hi-light seperti kat bawah ni...yang kat atas bibir tu, on top of your cupid bow lips, mesti tak miss punyer..kekeke..

..sebelum ni aku main calit ngan eyeshadow colour cream jer...tapi tak dpt la nak beli sekarang... pitis nya ngak mengizinkan..since dah nak puasa dan raya ni..mesti byk nak guna kan...terpaksa la ku kuburkan dulu hajat yang satu ni...then, teruskan menguna eyeshadow kaler cream tu jer la..wuwuwu...

Tuesday, July 19, 2011

simply siti


Currently I been using this eyeshadow pallete by Simply Siti dari gold collection.yang packaging kaler gold tu..yang satu lagi free gift..eyeshadow colour purple..yang tu dah lanting kat my sis in law...color pallete tu sgt mengancam jiwa..sgt2 sesuai untuk buat smokey eyes..sesuai untuk semua occasion or pakaian yang di pakai...ada 4 shades semuanya..kalo keluar jalan2, pegi shopping, or mana2 je yang terasa nak bermekap2..mmg aku hentam pakai yg ni ja...ada untuk hi-light, shading and base colour..di sertakan dgn brush applicator..one side untuk menempek eyeshadow tu kat mata..and the other side untuk blending..kalo malas nak guna brush yg lain..mmg main sapu guna brush yang ada tu jer...texture dia pun blh tahan...ye la, kalo nak banding ngn eyeshadow lain, setgh tu mesti product dia berterabur jatuh bwh mata..tak best kan mcm tu..but this eyeshadow mmg u pay for the quality...i'm absolutely guaranteed..chewahh...kdg2 pakai ni je without eye primer UDPP pun dah okay..memang bertahan lama..





After bukak transparent lid dia so blh lihat all the colour dengan jelas


Masa pre-wed photoshoot awal tahun ni pun aku apply this pallete..sampai sekarang still di guna kan..memang lama la aku guna this pallete kan...amboi setia demo...

Monday, July 18, 2011

kembali bersiaran

Wah memang bersarang gila blog ni..lamanyaaa tak update...rinduuu...!!!..

Even tak update kat sini, tp aku selalu jer bukak blogspot..nak usha blog kengkawan yang lain..tp tidak meninggalkan jejak..soriii...ada tahap kemalasan yang sangat menebal lately...

Meh nak kongsi perkembangan diri yang sememangnya tengah berkembang ni:-
  • menjalani kehidupan sebagai seorang isteri dan separa ibu (wink* wink*)
  • sekarang dah masuk 18w..alhamdulillah..baby dan mummy dalam keadaan sehat.
  • sebelum ni aku alami alahan yang agak teruk...nak buat apa pun malas, nak mekap malas, nak bersiap pakai cantik2 malas, nak pegi shopping malas.(tp shopping online laju...kekeke)...rasa mahu berehat dan tido saja...dah 2 kali admit kat spital..1st time lak tu aku masuk spital..pembawakan la kan..1st masuk sebab ada tompokkan darah..memula pihak hosp kata treaten misscarriage..admit 1 hari..pastu bila check baby semua okay, darah pun tak keluar lagi..keesokan harinya dah blh discharge..2nd time pulak, tiga minggu lepas, admit kat hosp alor setar, dehydration ngn air kencing ada infection (sbb kurang minum air), admit 3 hari 2 malam..kena drip air, nak dekat 10 botol...bila derang check air kencing dah okay (sebabnya pulun nelan air kosong byk2 ms kat spital tu) pastu dah blh keluar..boring gila kot dok spital lama2...
  • sekarang ni dah 5 hari rasanya alahan dah berkurang, dah takde muntah2, pening2 semua tu..tapi still...ada jugak la, macam certain2 bau tak boleh hidu oleh hidung aku ni..
  • last month aku di benarkan bekerja dari rumah...so dapat la berehat2 sket kan...tp aku tak ngelat buat keja tau..dan sekarang sudah masuk opis kembali..badan pun dah segar sket..byk makanan dah masuk dan tak keluar2 lagi..perut pun dah menonjolkan diri yang selama ni di sembunyikan..hihihi

Lihat mummy to be yang semakin tembam..Ke sama jer..mmg muka aku dah tembam kot...heee

p/s:- tadi break time lunch kat giant...then, jalan2 usha butik2 kat situ..ternampak bj kurung moden satu ni..mak aiii...cantik benorr..penuh ngan beading (target bj raya tahun ni nak bj penuh ngan bead..oi makcik tak puasa lagi la..huahuahua)..tgk2 harga..pheww..mau kena syarahan free dgn azizi nanti..skrg bj tu bermain-main dlm kepala hotak..kekeke..adehh..tulung2..
Related Posts with Thumbnails